Herfstschatten gevonden bij peuterspeelzaal ’t Heggeholletje

Herfstschatten gevonden bij peuterspeelzaal ’t Heggeholletje

De blaadjes vallen! Het is herfst. Wat is dat toch een mooi seizoen!

En wat kan je met gevonden herfstschatten veel leuke dingen doen.

Op het grote speelplein en op het grasveld voor peuterspeelzaal ’t Heggeholletje  liggen heel veel gekleurde blaadjes. De peuters rennen er lekker doorheen, gooien ze in de lucht en zoeken de mooiste blaadjes uit om er mee te knutselen en om er spelletjes mee te doen.

Ze gaan ook op zoek naar kastanjes, eikels, dennenappels en allerlei soorten nootjes. En wat vinden ze er veel! Ze maken er egels, slakken en herfstslingers van en versieren daar de speelzaal mee.

De peuters leren dat ze in de herfst bloembollen in de grond kunnen stoppen, dat ze daarna eerst een poosje gaan ‘slapen’ en dat ze over een hele poos, als het (bijna) lente wordt, gaan groeien en omhoog komen. In de mooie bloembak stoppen ze lekker veel bloembollen en zingen er gezellig liedjes bij.

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet