Herfstbelevenis bij peuteropvang de Buurtkabouters

Herfstbelevenis bij peuteropvang de Buurtkabouters

12 november 2020

Niet alleen buiten is het herfst, ook de groep van peuteropvang de Buurtkabouters is helemaal in herfstsfeer gebracht. Er zijn bladeren geverfd en die hangen in de boom op het raam. Verder zijn er bladeren gestempeld, is er regen gemaakt van ecoline, zijn er spinnen geplakt en notentaarten gekleid en gespeeld met de natuurlijke materialen.

Er wordt ook gepraat over het weer, de wind en de regen. Naast de boekjes lezen, de woordkaarten, puzzels en liedjes hierover, doen we in het speellokaal een actief spel.

Dit keer is het een beweegspel. Door te vertellen dat het hier geregend heeft en er daarom allemaal regenplassen liggen, stimuleren we de fantasie van de peuters en zijn ze gemotiveerd om mee te doen. De hoepels liggen verspreid door het lokaal en stellen de regenplassen voor. Iedere peuter krijgt zijn eigen gekleurde hoepel om in te gaan staan.

En dan is de vraag: wat kun je allemaal in de plassen doen? Daar weten de peuters wel antwoord op. We gaan erin springen, op 1 been staan, op je tenen, op je hakken, met je billen erin zitten, rondjes draaien, met je handen erin spatten enz. Zo spelenderwijs oefenen de peuters hun evenwicht en concentratie. Tot slot gaan ze van plas naar plas springen en om de plassen heen rennen. Sommigen vinden het eerst best een beetje spannend, maar algauw proberen ze allemaal mee te doen. Ze hebben er duidelijk plezier in en daar genieten wij, pedagogisch medewerkers, enorm van.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet