Herfst bij Kiddo’s

Herfst bij Kiddo’s

24 oktober 2022

Het is herfst bij peuterspeelzaal Kiddo’s! Binnen wordt er druk gespeeld met de herfsttafel en ook buiten wordt er gezocht naar verschillende herfstspullen. Waar komen toch al die eikels vandaan? Wij maken een herfstwandeling om op zoek te gaan naar alle herfstspullen. Zo komen wij langs veel verschillende paddenstoelen en vinden de peuters veel eikels, kastanjes, bladeren en beukennootjes op de grond. Op het einde nog even spelen met alle bladeren was ook heel leuk!

De peuters knutselen een egel en herfstbladeren. Met een afwasborstel en verf krijgt de egels stekels in verschillende kleuren. In de gymzaal wordt een kring gemaakt met in het midden een paddenstoelenkruk. Om de beurt mag een peuter op de paddenstoel zitten om Kabouter Spillebeen na te spelen en zingen wij het liedje ‘op een grote paddenstoel’.

Met de gevonden eikels en kastanjes wordt in de kring een spel gespeeld. Op de plaatjes wordt goed gekeken wat erop staat en het bijpassende herfstvoorwerp erop gelegd. Zo maken de peuters verschillende reeksen met de eikels en kastanjes. Ook worden er vormen gemaakt met de kastanjes, zoals een vierkant en een cirkel.

In de gymzaal dobbelen wij met de dobbelsteen en tellen wij het aantal stippen. Daarna pakken de peuters zelf het aantal herfstfiguurtjes wat met de dobbelsteen gegooid is en leggen dit in het vak op de grond.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet