Groeien en bloeien bij Boeffies

Groeien en bloeien bij Boeffies

26 maart 2024

Het voorjaar begint langzaam weer zichtbaar te worden. De kinderen van de Boeffies horen de vogeltjes fluiten, zien bolletjes boven de grond komen en er staat een vaas kikkerdril op tafel.

’s Morgens is het nog best fris en op sommige dagen zit er zelfs nog een laagje ijs op de ruiten van de auto’s. Als in de middag het zonnetje er door komt, vragen sommige kinderen of de jas open of zelfs uit mag. Heerlijk!

In de tuin gaan we op zoek naar beestjes. We vinden vooral slakken, met of zonder huisje. Ook vinden we bollen van de narcis die boven de grond uit komen. Wat een lange groene stengels zijn dat en wat een mooie gele bloemen zitten eraan. We pakken de schildersezel en met 2 dunne kwasten mogen de kinderen de narcissen als echte schilders proberen te schilderen. Wat een kunstwerken zijn het geworden!

Ook staan er op de groep allemaal bolletjes, de blauwe druifjes stempelen we met een kurk. We eten avocado’s en bekijken de grote pit die erin zit eens goed. Van een ouder mogen we een avocadoplant lenen om te zien hoe dat groeit uit een pit.

Natuurlijk vieren we ook Pasen, we versieren de paastak, stempelen eieren en genieten van een paaslunch.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet