Gezellige weken bij kindercentrum Kierewam

Gezellige weken bij kindercentrum Kierewam

7 april 2021

Wat een gezellige weken hebben we achter de rug! De kinderen van de Kidz en de Kwick groep verfden hun eigen placemat voor de paaslunch. De één met zijn/haar handen, de ander met kwast of wattenstaafje. Allemaal met zichtbaar veel plezier en met vrolijk resultaat.

Voor de paaslunch waren er verschillende bolletjes, die ze zelf mochten smeren en een gekookt eitje dat ze zelf mochten pellen. Best een lastig klusje, maar wat een trots als het lukte en tegelijkertijd een mooie oefening voor de fijne motoriek!

Tijdens de kringmomenten hebben we gesproken over de kip, die op haar nest van stro, een ei had gelegd en waar na een poosje broeden een kuikentje uit kwam. Op de groepen hebben we ook een nest met kip, eieren en kuikens, waarmee we samen dit proces naspelen. Er zijn puzzels van dit thema en voor de allerjongsten voel materiaal en ontdekbuizen gevuld met stro, mini kuikentjes en paaseieren.

Voor in de portfolio’s zijn paashazen geverfd door chocolade eieren door verf te rollen. Super leuke activiteit, waar ze geen genoeg van konden krijgen. Soms werden er wel twee of drie gemaakt, zodat ze er ook nog één mee naar huis konden nemen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet