Genieten van de herfst bij de Buurtkabouters

Genieten van de herfst bij de Buurtkabouters

2 november 2020

Het is volop herfst en de peuters van peuteropvang/peuterspeelzaal de Buurtkabouters hebben een herfstwandeling gemaakt. Een grote mand werd meegenomen en alles wat ze onderweg tegenkwamen, mocht erin. Vol enthousiasme werd er onder bomen, tussen struiken en op de stoep gezocht en steeds werden de vondsten in de mand gestopt.

Op de groep hebben we met elkaar gepraat over de inhoud van de mand. Wat zit erin, hoe heten de noten, hoe zien ze eruit, hoe voelen ze, hoe ruiken ze. Kinderen ontdekken als eerste met hun zintuigen en deze worden volop gestimuleerd en gebruikt.

Natuurlijk wordt er daarna volop gespeeld met de herfstspullen. Op de groep wordt de zand/watertafel gevuld en kunnen ze met graafmachines de noten opscheppen en in de kiepwagens doen, daarna er mee rijden. Buiten wordt ook de tafel gevuld en met potten, pannen en lepels wordt er heerlijk gekookt met alle noten en bladeren. Ook kunnen de noten gesorteerd worden in de goede bakken.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet