Overzicht Peuteropvang Bikkels

Peuteropvang Bikkels en de waterbaan

Wat is er mooier dan spelen met water……nou eigenlijk niks. Bij Peuteropvang Bikkels kan dat dan ook op verschillende manieren. Maar toch hebben we er nog een mogelijkheid bij gemaakt namelijk een vaste waterbaan. We hebben er zelfs een heuse hoek voor gemaakt. Een mooi hekwerk waar kleine goten aan vast zitten…..en boomschors op de grond zodat het water mooi weg zak maar waar komt het water dan vandaan hoor ik jullie denken….Nou uit de regenton die ernaast staat.

Na een beetje regenbui zit die mooi vol. Een emmer of bakje onder het kraantje en vullen maar. Dat hoefden we maar een keer voor te doen en al snel hadden ze door hoe het moest.

Al snel waren ze druk met het door de verschillende goten te gieten. Door de verschillende hoogtes gaf dat een mooi effect. Die verwondering bij de kinderen was mooi om te zien. Jullie zullen begrijpen dat de regenton vrij snel leeg was, nu maar hopen dat het snel weer gaat regenen…..

Kleiende peuters bij Peuteropvang Bikkels

De peuters van Bikkels spelen graag met klei. Deze klei maken we altijd zelf en wat is er leuker dan dat de peuters hierbij helpen! Samen bekijken wat we allemaal nodig hebben, de ingrediënten afwegen met de weegschaal, toevoegen in de pan, een kleurtje uitzoeken en dan natuurlijk alles goed roeren.

Uiteraard willen we allemaal even roeren, dus het duurt wel even voordat de klei klaar is, maar wat genieten we altijd van deze activiteit! En als de klei klaar is gaan we gezellig samen aan de tafel zitten om met de klei te spelen, heerlijk!

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

3+ groep bij Kanjers

Op vrijdagochtend is er de 3+ groep bij peuteropvang Bikkels, waarbij we met de 3-jarige naar de Gildeschool gaan. We starten bij ons met de kring, waarbij we een activiteit aanbieden passend bij het thema van de Gildeschool.

Op school spelen we samen buiten, eten en drinken we in de kring en bekijken we de activiteit van de juf. Vervolgens kiezen we via het kiesbord in welke hoeken we willen spelen. Zo maken we al kennis met de werkwijze van school. Daarna sluiten we de ochtend af met een liedje weer bij Kanjers in de kring. De kinderen genieten dat ze al even naar de basisschool mogen!

Bikkels aan het knippen

Bij Bikkels staan veel dingen voor het grijpen. Denk aan potloden, snippers, klei maar ook de scharen. Veel nieuwe ouders vinden dat best even spannend hun kleine peuter al een schaar, gaat dat wel goed? Natuurlijk is dat spannend we zitten er dan ook vaak zelf nog even bij. Even goed observeren hoe de peuter er mee omgaat. Kan hij of zij het al zelf of gaan we daar de komende tijd nog even samen mee aan de slag. We zien vaak dat als ze het nog niet lukt, ze het zelf wel wegleggen om het een aantal weken later weer eens te proberen.

Deze keer stond het knippen centraal bij een activiteit. De kinderen mochten uit folders dingen knippen wat ze graag mee wilde nemen in hun vakantiekoffer. Waar de een al goed kan uitknippen is de ander nog bij het inknippen…Weer een ander heeft nog moeite met het vasthouden van de schaar. Waar moeten je vingers en welke hand is nu voor de schaar en welke voor de folder….

Het maakt niet uit… ieder doet het op zijn eigen manier en tempo. We helpen waar nodig (en gewenst) en als iemand vindt dat het met één keer inknippen klaar is, plak je gewoon de rest er ook bij. Hier ging het vooral even om het knippen.

En de koffers die zien er allemaal prachtig gevuld uit!

 

Proeverij bij de Bikkels

Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische ontwikkeling zijn daar een paar voorbeelden van. Maar de ook het ontwikkelen van de zintuigen hoort hier bij.

Nou klinkt dat allemaal erg zwaar maar dat is het niet hoor. Bij de Bikkels proberen we er altijd een leuke draai aan te geven, zo ook deze keer. We gingen namelijk aan de slag met het zintuig proeven. We hadden allemaal verschillende soorten fruit klaar gemaakt die de kinderen regelmatig bij ons eten zodat het niet te moeilijk moest zijn om het te herkennen, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig.

De kinderen mochten één voor één op de stoel komen zitten en wie durfde kreeg een blinddoek voor (dat is al spannend op zich). Dan je mond open en proeven wat je in je mond kreeg. Sommige wisten het gelijk maar anderen hadden toch wel een beetje hulp nodig. Het is namelijk niet eenvoudig om goed te proeven wat het is zonder dat je ogen je helpen.

Dat het een leuke activiteit was bleek wel uit de enthousiaste kreten ‘nog een keer’.

Bikkels lezen “Rupsje Nooitgenoeg”

Op dit moment zijn we bij peuteropvang Bikkels aan het werk met het prentenboek “Rupsje Nooitgenoeg”. We hebben het boek al een aantal keer gelezen en we merkten dat de kinderen het verhaal al goed eigen hadden gemaakt. Tijd om eens wat nieuws uit te proberen.

Dit keer gingen we het verhaal vetellen met ons lichaam. Eén van de pedagogisch medewerkers ging met een klein groepje aan de slag, Ze vertelde in grote lijnen het verhaal. Terwijl ze met haar lichaam het verhaal uitbeeldde. Zo deden ze een boom na waar het eitje op een blad lag, natuurlijk maakten ze zich net zo klein als een eitje en ja hoor daar kropen de eerste hongerige rupsen al rond. Daarna gingen ze slapen in hun cocon en toen ze wakker werden, waren ze prachtige vlinders geworden met mooie gekleurde vleugels. Natuurlijk gingen ze met deze mooie vleugels vliegen op een liedje wat mooi bij het verhaal past.

Bikkels zijn aan het verven

Verven is iets wat we bij Bikkels veel doen, zo staan er in de knutselkast altijd waterverfdoosjes die de kinderen zo kunnen pakken. In het lokaal hangt een verfbord waar we graag gebruik van maken maar ook aan tafel wordt er regelmatig geverfd. Vaak met een kwast maar soms ook met andere materialen, zo wordt er bijvoorbeeld gestempeld met wc-rollen of met een mooie tak die we buiten hebben gevonden.

Deze keer doen we het nog net een anders, op het raam staan koeien en die mogen de kinderen inverven, het lijkt op een grote kleurplaat, maar dan op het raam en dat is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Hoe komen we er bij? Want het raam is best hoor, dan klimmen we eerst maar op de tafel, zo kunnen we er tenminste bij, alleen staat het bakje verf dan juist weer laag en moeten we steeds bukken. Ook is het glas een stuk gladder dan het papier waar we normaal op verven, dus dat vergt extra concentratie, want anders schiet je kwast steeds weg! Kort om weer genoeg om te ontdekken.

Bikkels spelen met ongevormde materialen

Bij Bikkels vinden we het belangrijk dat kinderen met ongevormde materialen kunnen spelen. Zo ontdekken ze en krijgen ze de kans om hun eigen fantasie te ontwikkelen.

Ook kan dit nooit stuk, het hoeft het niet iets te worden en kun je er eindeloos mee opnieuw beginnen. Klei en zand bieden we elke dag aan maar ook spelen water staat regelmatig op ons programma.

Kinderen vinden dit heerlijk. Met je handen het water voelen, bakjes vullen, bakjes leeg maken en spelen met een spuitje of trechter. De meeste kinderen staan ervoor in de rij.
Zo leuk vinden ze dit!

Bikkels gaan naar de bibliotheek

Ook dit jaar doet peuterspeelzaal Bikkels weer mee met de Nationale Voorleesdagen, waarin het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ centraal staat. Maximiliaan is alleen thuis en geeft een feestje voor zijn dierenvrienden. Het wordt een wild feestje waarin iedereen erg vies wordt, hoe moet dat nu opgelost worden…?

Vorige week hebben we het boek veel gelezen met de peuters en vandaag gingen we op bezoek bij de bibliotheek!

We wandelden er gezellig samen naar toe en bij de bibliotheek stond de mevrouw die ons ging voorlezen al op ons te wachten. Ze las ons het boek voor en leerde ons ook de gebaren die bij het boek horen. Soms best moeilijk, maar vooral erg leuk! Daarna gingen we nog samen dansen op een liedje over het boek, wat een feest! En uiteraard moesten er na dit feest nog boekjes uitgezocht worden om bij Bikkels te kunnen lezen, maar dat konden we wel overlaten aan onze knappe peuters. Bepakt met een flinke shopper vol leuke boekjes wandelden we weer terug naar de speelzaal, het was een gezellig en leerzaam uitje!

© 2024 Media Magneet