Overzicht Kinderdagopvang Kierewam

Sint en Piet op Kierewam

Wat een gezellige tijd met Sint en Piet op kindercentrum Kierewam.

De groepen zijn allemaal mooi versierd en op beide groepen staat een stoomboot waar we in kunnen varen. De kinderen maken allemaal mooie knutselwerkjes en hierbij oefenen we gelijk de fijne motoriek. Met de prikpen en het prikblok, met de kleine fiches op de lichttafel, knippen in het speelgoedboek en met scheerschuim maken we een baard van sinterklaas. 

Tijdens de pietengym en buiten oefenen we ook nog eens de grove motoriek. Er wordt over daken geklommen, we glijden naar beneden, we gooien pakjes in de schoorsteen en springen van dak tot dak!

Weermannen en weervrouwen bij Kierewam

“Ik ben de weerman” en “Ik ben de weervrouw” was het thema waar we op de Kwick en Kidz groep mee hebben gewerkt. We ontdekten spelenderwijs het weer. Buiten keken we dagelijks naar de lucht… Zien we de zon? Zijn er ook wolkjes? Voelen we de wind? Of regent het vandaag?

Als het buiten waaide, voelden en keken we wat de wind met je haren, de bladeren en de takken van de bomen doet. Als het bijna windstil was, speelden we de wind na, door heel hard te blazen. De kinderen ontdekten hun schaduw als de zon scheen en voelden dat de zon hun gezicht verwarmde. En dan hadden we ook nog dagen met regen, die uit die donkere wolken kwam. De regen zorgde voor plassen op het plein, waar we doorheen hebben gestampt en we hebben onze nieuwe parapluutjes gebruikt om onder te schuilen tegen de dikke druppels.

De buitendeur van de groep had een afbeelding van een grote wolk, die de kinderen aan de buitenkant mochten inkleuren met verf. En ook zijn er buiten mooie zonnen en regendruppels geschilderd. Op de groep hadden we de ontdekflesjes gevuld. De eerste met bladeren, de tweede met wolken (witte en blauwe bolletjes) en de derde met een zon (geel bolletje) Als we met de flesjes schudden en daarmee de wind naspeelden, zagen we de bladeren rond dwarrelen. Zo mooi om de verwondering te zien, vooral bij de allerjongsten.

Met behulp van watten ontdekten we hoe wolken voelen en wat er mee gebeurt als je er tegenaan blaast. De wolken gingen niet zo snel als we zachtjes bliezen, maar de kinderen konden ook harde wind creëren, waardoor de wolken hard door de lucht heen gingen.

Tot slot mochten de kinderen met een prikpen in een bekertje (dat als wolk fungeerde) gaatjes prikken. Toen ze daarna met een gieter wat water in hun wolk schonken, zagen ze dat er regendruppels uit hun wolk vielen… Het regende! Wat een mooie ontdekking!

‘Elkaar leren kennen bij Kindercentrum Kierewam’

Op dit moment zijn we bij Kindercentrum Kierewam bezig met het thema ‘Hallo, ik ben…..’. Aan het begin van dit thema hebben we aandacht besteed aan wie de kinderen ‘zelf’ zijn. Hier hebben we spiegels bij gebruikt, zodat we ons zelf goed konden bekijken. Nu besteden we aandacht aan het leren kennen van elkaar.  

We oefenen elkaars namen en herhalen dit. Ook worden de namen geoefend van de nieuwe kinderen die na de zomervakantie zijn gestart. Op deze manier leert iedereen elkaar kennen.

We hebben voor dit thema fotopuzzels van de pedagogisch medewerkers van beide groepen gemaakt (de Kidz en Kwick groep). Hieraan kunnen we een mooie activiteit koppelen wat bijpassend is bij dit thema. Deze activiteit stimuleert het puzzelen. Als de puzzel gemaakt is, kunnen we zien wie er op de foto staat. Op deze manier oefenen we de namen van alle pedagogisch medewerkers.

We vinden het belangrijk dat we op de groep aandacht besteden aan het leren kennen van elkaar. Als kinderen weten welke pedagogisch medewerkers er op de groep staan en het een bekend gezicht is voor hen, voelen de kinderen zich snel vertrouwd en durven ze vanuit zichzelf naar ons toe te komen. Voor de oudere kinderen kan het kennen van de namen erbij helpen dat ze ons bij naam kunnen roepen en ons om hulp kunnen vragen als dit nodig is.

 

Hé….wie is dat nu?

In de spiegel kijken is één van de leuke activiteiten waar de kinderen van de Kwick- en Kidzgroep mee bezig zijn, tijdens het thema “Hallo, ik ben…!”.
Een glimlach of kusje naar de spiegel, of van heel dichtbij werd er ontdekt wat je in de spiegel kan zien.

In de spiegel van de grondbox gingen de peuters kijken wie ze nog meer zagen. Welke vriendjes en vriendinnetjes zitten er nog meer bij jou op de groep?
De namen worden geoefend en de meeste peuters weten dit al heel goed.

Ook wordt er benoemd en aangewezen waar je ogen, neus, mond, haren en oren zitten. En dan al verschil kunnen opmerken in lange of korte haren…een activiteit die nog op de planning staat is met wol je eigen haren maken, maar dat gaat vast goed komen!

 

Startblokken bij kindercentrum Kanjers

Alle pedagogisch medewerkers van Koppel-Swoe van de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn bezig met de cursus Startblokken. Hierdoor krijgen we allemaal weer een frisse blik op de ontwikkeling van de kinderen, onlangs kwam de huishoek aan de orde.

Dit is een hoek waar erg veel gespeeld wordt en waar kinderen echte situaties nabootsen. Er wordt gekookt, er is vaak een vader, een moeder en één of meerdere kinderen. Tot voor kort was het bij Banjers altijd één hoek waar kinderen alles wat ze bedachten uitvoerden. Bij de cursus hebben we geleerd dat het er veel meer als een huis uit moet zien. Dus een woonruimte, een slaapruimte en eventueel ook een wasruimte. Natuurlijk zijn wij gelijk aan de slag gegaan en het is verbazingwekkend om te zien hoe anders er gespeeld wordt. Er wordt gekookt en gegeten in de ene ruimte, de baby wordt verschoond, krijgt de fles en wordt naar bed gebracht in de andere ruimte.

We zien heel ander speelgedrag dan voorheen. Zo waardevol, als een cursus direct zoveel positiefs brengt!

Spelen met water in de zomer bij kindercentrum Kierewam

Wat hebben we een heerlijke zomer gehad bij Kierewam! Het was ontzettend mooi weer en hierdoor hebben we veel verschillende activiteiten met water kunnen doen.

Het ene moment hebben we met water op de stoep getekend, het andere moment gingen we verven met ijsblokjes en als afsluiting hebben we heerlijk met water gespeeld bij de watertafel. Wat hebben we genoten. Spelen met water zorgt voor veel plezier. Het ene kindje ging heel voorzichtig te werk, terwijl het andere kindje direct enthousiast aan de slag ging.

Het ontdekken van licht op de lichttafel bij kinderopvang Kierewam

Tijdens het thema ‘het is zomer’ worden er bij de Kwick en Kidzgroep verschillende activiteiten gedaan, samen met de kinderen. Zo is er ook een leuke activiteit bedacht met de lichttafel.

Op de lichttafel liggen 2 emmers die wij hebben uitgeprint, met verschillende gekleurde fiches eromheen. Met deze fiches kunnen de kinderen hun eigen emmer versieren. Door het licht van de tafel krijgen de gekleurde fiches een mooie felle kleur. Op de lichttafel krijgen heel veel materialen een extra dimensie: Extra felle kleuren, meer contrast en het ontstaan van schaduwen. Zodra je 2 verschillende fiches boven op elkaar legt ontstaat er een andere kleur. Als we een blauw fiche voor onze ogen houden wordt in 1 keer de hele groep blauw, dat is grappig!!

De lichttafel is voor zowel jonge als iets oudere kinderen een fascinerend object.

Het is zomer bij kindercentrum Kierewam!

In de maanden juli en augustus staat de zomer centraal bij de kinderdagverblijfgroepen Kidz & Kwick van kindercentrum Kierewam. We verkopen en smullen zelf ook van ijsjes op de groep en zwemmen en vangen eendjes in ons zwembadje.

We knutselen zonnetjes en ijsjes en maken van scheerschuim soft ijsjes, doen spelletjes met ijsklontjes en spetteren met water. Ga jij ook nog op vakantie? En wat neem jij dan mee in je koffer?! Wij gaan er ook nog allemaal even tussenuit.

Fijne vakantie!

Pedagogisch medewerkers voor onze kinderopvang gezocht

Zorg jij ervoor dat ‘onze’ kinderen liefdevol en met aandacht worden opgevangen? Bedenk jij uitdagende activiteiten die de ontwikkeling van kinderen optimaal stimuleren? Houd je ook van zandkastelen bouwen, lekker zingen en dansen met de peuters of knuffelen met een baby? Zoek jij een baan in de kinderopvang tussen 2-36 uur? Dan zoeken wij jou!

Onze kinderopvang

Wij zijn onderdeel van Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. We kijken daarbij vooral naar het proces. Welke ontwikkeling maakt het kind door, ontdekt het nieuwe dingen, verwondert het zich? Niet het eindresultaat is het belangrijkste, maar het proces naar dit resultaat toe. Onze medewerkers worden hier continue in geschoold en gecoacht.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen. Regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma. We hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen.

Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul hieronder het sollicitatieformulier in of stuur je CV en een korte motivatie  t.a.v. Hester Rook en Melle de Vos naar personeelsadministratie@koppelswoe.nl. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje of bel naar 0578-67 67 67 en vraag naar Hester of Melle.

Hieronder stellen we je in ons sollicitatieformulier een aantal vragen en kun jij je cv uploaden (.jpg of .pdf). Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op met onze personeelsadministratie via 0578-67 67 67 of  personeelsadministratie@koppelswoe.nl.  Kunnen zij checken of je formulier bij hen binnengekomen is.

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

ModderDag

Tijdens ModderDag staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. En daarbij mag je vies worden! Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken,  te ontdekken en beleven.

Wij op Kindercentrum Kierewam sluiten hier natuurlijk ook bij aan en hebben geen ModderDag maar een Modderweek zodat iedereen hier aan mee kan doen

Modder cupcakes maken, jezelf voorzien van een moddermasker, grabbelen in modder, en zelfs de tuinslang in de zandbak dat een groot modderbad werd. En het is zo leuk om te zien dat het ene kind gelijk los gaat en een ander weer heel voorzichtig te werk gaat!

Genieten was het zeker!!

© 2022 Media Magneet