Overzicht Kinderdagopvang Kierewam

‘Wij gaan naar de bloemenwinkel’ bij Kindercentrum Kierewam

Deze week zijn we gestart met het thema ‘Wij gaan naar de bloemenwinkel’ bij de Kwick en Kidz-groep. De eerste week stond in het teken van kennismaken met het thema. We hebben elke dag een stukje gewandeld door de wijk, om op zoek te gaan naar bloemen en de bloemen te bekijken. Hoe zien ze eruit en welke verschillende kleuren hebben de bloemen? Dit is ook één van de doelen van dit thema. Leren om de kleuren te herkennen, benoemen en sorteren. Tijdens dit thema gaan we vooral aan de slag met de kleuren: ‘rood, geel en blauw’.

Ook hebben wij een themahoek ingericht in de groep. Een echte bloemenwinkel waar de kinderen bloemen aan elkaar kunnen verkopen. Met ook weer verschillende spelmaterialen zoals: gieters, tuinhandschoenen, kunstbloemen, bloempotten en een kassa. Zo kunnen de kinderen tijdens de spelmomenten ook spelenderwijs met het thema bezig zijn.

De komende weken gaan we nog druk aan de slag met dit thema, door middel van verschillende activiteiten aan te bieden. Ook zijn de pedagogisch medewerkers veel in de themahoek ‘de bloemenwinkel’ te vinden. In spelmomenten maar ook in de kringmomenten gaan we met de kinderen veel gesprekken voeren over bloemen, de verschillende kleuren die ze hebben en hoe het proces van groeien gaat.

Thema ‘Ik kan het zelf’ bij kindercentrum Kierewam

De komende weken staat in de Kidz en Kwick groep het thema ‘Ik kan het zelf’ centraal. Tijdens deze periode zullen we de zelfredzaamheid van de kinderen stimuleren. We volgen daarbij de volgende stappen: voordoen, samen doen, alleen proberen en zelf doen.

In de eerste week hebben de kinderen geleerd hoe ze zelf hun gezicht kunnen wassen met een washandje. Eerst hebben we laten zien dat je je hand in het washandje moet steken en vervolgens je gezicht kunt wassen. Stap voor stap, eerst de ene wang, dan de andere, en vergeet je neus en kin niet. Na het wassen controleren ze even in de spiegel of ze schoon zijn en dan kunnen ze weer lekker gaan spelen.

In de tweede week hebben we geleerd hoe we onze jas zelf kunnen aantrekken. Hoe leg je eigenlijk een jas neer op de grond? De jas wordt met de rits open op de grond gelegd, vervolgens gaan we aan de kant van de capuchon staan, steken de armen in de jas en hup, zo over je hoofd! Soms moeten we een paar keer oefenen, maar al snel heeft iedereen het onder de knie.

In de derde week gaan we samen met de kinderen tanden poetsen. Tijdens de kringmomenten luisteren we naar het liedje poets je tanden. Eerst oefenen we het tandenpoetsen met behulp van een afbeelding van een kindje. We pakken een tandenborstel en wat tandpasta en gaan aan de slag! Daarna is het tijd om het bij ons zelf te proberen. Elk kind krijgt zijn eigen tandenborstel en voor de spiegel oefenen ze goed. Sommige kinderen vinden de tandenborstel een beetje kriebelig en de tandpasta smaakt een beetje gek.

Wat een leuke en leerzame momenten worden er tijdens deze weken gecreëerd en vooral veel trotse kindjes!

 

Feest vieren bij kindercentrum Kierewam

Het thema ‘wij vieren feest’ bij de kinderen van de dagopvang van Kierewam zit erop. Vijf weken lang stonden in het thema van feest vieren. We lazen in de allereerste week het boekje van ‘Fred en de (bijna mislukte) verjaardag.

We knutselden met zijn allen vlaggetjes en hingen ze op de groep op. In de weken daarop versierden we een taart met echt slagroom, we maakten een cupcake van klei,  mochten verkleed naar Kierewam toekomen en tot slot bakten we in de allerlaatste week echte koekjes, zo volgde we het proces van meel naar een echt koekje.

Uiteraard smulden we de koekjes daarna lekker op. Wat was het een feest!

Vacature groepshulpen kinderopvang (8-24 uur per week)

I.v.m. het toenemend aantal locaties en aantal kinderen binnen onze kinderopvang zijn wij op zoek naar meerdere groepshulpen (8-24 uur per week) voor een aantal van onze BSO’s, peuterspeelzalen en kinderdagopvang locaties. Als groepshulp werk je samen met ons team van pedagogisch medewerkers en ondersteunt hen in zowel huishoudelijke werkzaamheden als in het begeleiden van de kinderen. Het aantal uur dat je werkt en op welke locatie je aan de slag gaat, gaat in overleg. Voor deze functie heb je geen pedagogische vooropleiding nodig.

Wat ga je doen als groepshulp?

Je ondersteunt de pedagogisch medewerkers door o.a.:

 • Licht verzorgende werkzaamheden uit te voeren (zoals kinderen eten geven, een spelletje doen met de kinderen etc.);
 • Licht huishoudelijke werkzaamheden uit te voeren (zoals de keuken schoonhouden, speelgoed/kasten schoon te houden, bijhouden van de was etc.);
 • Eventueel toezicht te houden tijdens binnen- en buitenactiviteiten;
 • Af en toe wat kleine boodschappen te doen.

Wij zoeken iemand die:

 • Minimaal beschikt over VMBO werk- en denkniveau;
 • Kennis heeft van veilig en hygiënisch werken;
 • Beschikt over sociale vaardigheden en over mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het contact met de pedagogisch medewerkers en de kinderen;
 • Graag de handen uit de mouwen steekt en ons fijne team van pedagogisch medewerkers hierin ondersteunt.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie voor 8-24 uur per week in een organisatie die volop in beweging is;
 • Salariëring conform CAO Kinderopvang;
 • De aanstelling is voor een periode van één jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd;
 • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is het aanvragen van een VOG;
 • Als groepshulp word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 90 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar. We werken gebiedsgericht en zijn actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. We weten wat er speelt en focussen ons zoveel mogelijk op preventie en vroegtijdige signalering. We werken samen met inwoners, gemeente en andere partners en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven.

Interesse in de functie van groepshulp?

Vul dan het formulier hieronder in. Heb je nog vragen? Neem dan op met Hester Rook, één van onze leidinggevenden via 06-20 21 92 00.

Sollicitatieformulier groepshulpen

 • Persoonlijke gegevens

 • Curriculum Vitae

  Upload hier je CV. De bestandsgrootte mag maximaal 5 MB zijn. Bestandtype .JPG of PDF.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Overige vragen/opmerkingen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dagritmekaarten op de Kwick-groep

Kinderen hebben behoefte aan structuur. Met behulp van dagritmekaarten weet een kind waar hij gedurende de dag aan toe is.

Op de Kwick-groep (onderdeel van kindercentrum Kierewam) hebben wij vrolijke, herkenbare kaarten gemaakt met Ollie in de hoofdrol. De dagritmekaarten hangen zichtbaar en op ooghoogte op de groep. De dagritmekaarten worden gewisseld waar nodig. Is er een feestje dan komt deze kaart ertussen te hangen zodat voor de kinderen zichtbaar is wanneer het feestje gevierd gaat worden. Tijdens de kringmomenten proberen we de kinderen ook zo veel mogelijk te betrekken bij het bekijken en benoemen van de dagritmekaarten!

Ollie, die centraal staat op alle dagritmekaarten, is inmiddels ook onze vaste logeerolifant geworden. Je mag Ollie met zijn rugzak vol met spulletjes die hij nodig heeft mee naar huis nemen en je allerleukste ervaringen met Ollie delen in het dagboekje wat erbij zit.

“Brr, wat is het koud bibber, bibber” thema bij kindercentrum Kierewam

En dan is het toch een beetje winter bij Kierewam bij de Kwick en Kidz groep… Als wij naar buiten gaan doen wij de handschoenen en mutsen aan en de sjaal om. Sommige kinderen hebben een skipak meegenomen. Heerlijk warm!

Het heeft flink gevroren dus het water wat op de pleinen ligt is bevroren en de kinderen hebben dat ontdekt. En wat is het dan leuk om er verschillende dingen mee te doen. Wij voelen of het koud of juist warm is, je kan het bewaren in je hand en dan merk je na een tijdje dat het gaat smelten.

En als wij dan buiten aan het spelen zijn, gaat het ook nog sneeuwen. Wat mooi dat het uit de lucht komt dwarrelen. De kinderen hebben er aandachtig naar gekeken.

Op de groep hebben wij een activiteit gedaan met gekleurde ijsklontjes verven. Het voelt wel koud aan de handen maar het resultaat is mooi geworden.

Kierewam in kerstsfeer

Wij zijn bij Kindercentrum Kierewam helemaal in de kerstsfeer. Veel kinderen hebben een mooie kerstmuts opgehad en zijn hiermee op de foto geweest. Van deze foto’s hebben we kersthangers gemaakt voor in de kerstboom.

Ook hebben de kinderen gekleurde balletjes in een papieren kerstboom gelegd als spelletje en uiteraard hebben we elke dag een heerlijke kerstlunch gegeten met zijn allen.

We wensen iedereen hele fijne feestdagen!

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

 • Persoonlijke gegevens

Kindercentrum Kierewam verft

Dit hebben de kinderen van de Kwick- en Kidzgroep gedaan. Verf is een, heel leuk, materiaal om mee te manipuleren want het geeft direct een resultaat. En verven is een leuke oefening voor de motoriek want hoe pak je de kwast vast? Dat is toch weer iets anders dan het vasthouden van een wascokrijtje, potlood of stift.

En om tijdens het verven de extra grote afbeelding op de vloer te leggen wordt de beleving van het verven ook anders, dan wanneer de kinderen aan tafel zitten. Nu gingen de kinderen om hun werk heen bewegen en konden ze kiezen voor een houding die ze zelf aangenaam vonden. Lekker erbij zitten, op de hurken of er zelfs heel relaxed bij liggen. Zo leuk om te zien hoe ieder kind dat op zijn of haar eigen manier doet.

 

Kindercentrum Kierewam maakt muziek!

Bij de Kidz en Kwickgroep zitten we midden in het thema: Wij maken muziek! We laten alle leeftijden kennis maken met verschillende muziekinstrumenten, ritmes en liedjes. Op allerlei manieren bezig zijn met muziek stimuleert niet alleen verschillende ontwikkelingsgebieden, het is ook vooral erg leuk. We merken dat alle kinderen blij worden van muziek, ze klappen in hun handjes of dansen mee op het ritme van de muziek.

In het lokaal en buiten op de speelplaatsen zijn verschillende muziekinstrumenten te vinden. Niet alleen de ‘kant en klare’ instrumenten maar ook instrumenten van kosteloos materiaal. Pannen, deksels, lege dozen en pollepels of verfstokjes om mee te trommelen. De ontdekbuizen zijn gevuld met rijst en erwten, als je deze schudt, komt er geluid uit. Samen ontdekken we wat er gebeurt als je hard of juist zachtjes schudt.

We hebben op papier getekend terwijl de muziek op stond. Speelde de muziek zachtjes of langzaam dan maakten we rustige bewegingen. Ging de muziek harder of sneller spelen dan maakten we snellere bewegingen op het papier. Prachtig om te zien hoe dit bij veel kinderen snel werd opgepakt.

Trommelen op lege schoenendozen met verf en verfstokjes was ook één van de geslaagde activiteiten. Het liedje “Baby Shark” werd op een drumstel gespeeld en de kinderen trommelden er flink op los. Ook hier hoorden we dat een aantal al snel het ritme te pakken hadden!

We hebben piano’s geverfd, door met verf op de vingers, op de toetsen te spelen. En de oudste kinderen hebben pianotoetsen geplakt.

Komende week zullen we de nieuwe liedjeskoffer introduceren. Heel veel liedjes zijn opnieuw afgedrukt met een herkenbare afbeelding. Eén voor één kunnen de kinderen een liedje kiezen uit het koffertje, wat we dan samen zullen gaan zingen.

Kortom, het is weer een heel leerzaam en leuk thema, wat wij volop merken aan het enthousiasme waarmee de kinderen mee doen!

 

© 2024 Media Magneet