Overzicht Kinderdagopvang Kanjers

Ouderbetrokkenheid bij de Boeffies

Yes! Na 2 jaar geen sint ouder-doe-avond bij de Boeffies te hebben gehouden, kon dat dit jaar wel weer doorgaan.

Een ouder-doe-avond houdt in dat we alle ouders uitnodigen om op een avond op de groep te komen om de groep een mooie make-over te geven. In dit geval in de sinterklaas sfeer. Dit is niet verplicht voor ouders, toch was er een hele ruime opkomst, super gezellig! Even wat andere gesprekjes dan de overdracht van hun kind.

Na een kop koffie of thee met wat lekkers gaan we aan de slag. Er was voldoende karton geregeld, waarmee we een grote schoorsteen en zelfs een stoomboot hebben gemaakt. Achter de haard, waarop de schoenen mogen worden gezet, is een prachtig haardvuur geschilderd. Er hangen vlaggen en nep cadeaus en op het raam is een piet geschilderd.

De afgelopen 2 jaar kon deze activiteit niet fysiek doorgaan, maar hebben we een oproep naar ouders uitgedaan met de vraag of ze thuis wat wilde knutselen. Op deze manier proberen we ouders dan toch te betrekken. Wat bewaard kon blijven van deze knutselwerken, hebben we natuurlijk bewaard; zoals een mooie pepernoten krans en een houten pakjes boot.

We kijken terug op een super gezellige avond en vinden het altijd heel erg fijn om te zien hoe betrokken ouders zijn bij de opvang van hun kind.

Kindercentrum Kanjers maakt zelf speelrijst en klei

Bij Banjers maken wij zelf speelrijst en klei, de kinderen vinden het leuk om te helpen. Eerst helpen ze met het maken van de klei, ze doen met een lepel alles in de pan soms valt er ook wat naast, maar dat is gelukkig niet erg.

We bekijken samen welke kleuren er allemaal zijn. De kinderen kiezen de rode kleurstof uit. We horen dat de klei begint te pruttelen dat is het teken dat we goed moeten gaan roeren, na het roeren is de klei klaar. Helaas moeten we nog wel even geduld hebben totdat de klei is afgekoeld.

Als de klei afgekoeld is kunnen we er mee spelen, we gebruiken vormpjes om de klei mee uit te steken en ander gereedschap om er wat moois van te maken, hierdoor wordt ook weer de fijne motoriek gestimuleerd en prikkelen we de fantasie.

Ook bij het maken van de speelrijst willen de kinderen graag helpen, speelrijst maken gaat wat sneller dan de klei. We doen de rijst in een zakje en mengen azijn met kleurstof, dit alles doen we in een zakje. De kinderen zien dat de kleurstof zich verspreid over de rijst. Met hun handen slaan ze op het zakje, maar helaas gebeurt er nu weinig, maar als ze gaan schudden dan worden bijna alle rijstkorrels rood of geel. Ze voelen dat de zakjes met rijst een andere structuur hebben dan de klei en dat de rijstkorrels niet aan elkaar plakken.

Boeffies spelen samen

Spelen bij Boeffies is al heel leuk, maar samen spelen nog veel leuker. Op de opvang ontwikkelen kinderen zich op veel gebieden. De sociale ontwikkeling is daar ook een mooi onderdeel van. In de ochtend gaan we samen in de kring en dansen we het lied ‘goedemorgen allemaal’. Zo starten we de dag echt samen, de kinderen zijn blij om elkaar weer te zien. 

Verschillende rollen worden gespeeld. Bijvoorbeeld de dokter, de timmerman, de eekhoorn, de vader, de moeder en nog veel meer. De belevenissen van de dag worden nagespeeld. Het liedje wat we aan het begin van de dag hebben gezongen, horen we ineens vanuit de huishoek. Het nabootsen van ‘de grote mensen wereld’ zien wij ook vaak terug, dat gebeurt vaak als de kinderen samen aan het spelen zijn in de huishoek. Er wordt voor elkaar gezorgd door bij voorbeeld voor de ander te ‘koken’.

Ook de zorgzaamheid van de kinderen onderling is een mooi onderdeel van de sociale ontwikkeling. Een peuter die aan de ander een knuffel geeft, omdat hij net is gevallen, een andere peuter die vraagt hoe het gaat met de ander, omdat hij die per ongeluk pijn heeft gedaan, de peuter die even bij de hoge wipstoel komt kijken bij de baby en al snel lachen ze samen. De dreumes die samen met een ander aan het oefenen is met speelgoed pakken en teruggeven.

Ook zijn er situaties waardoor het samen spelen even niet lukt. Bijvoorbeeld omdat er wordt afgepakt of het spel even niet gaat hoe jij het had bedacht of als jouw mooie toren omver wordt geduwd. Van deze situaties leren kinderen rekeninghouden met de ander, grenzen aan te geven en grenzen van een ander te respecteren.

Wij zien echte vriendschapen ontstaan, ze hebben veel plezier samen, er wordt gehuild en gelachen.  Het is zo fijn om zoveel te leren terwijl je aan het spelen bent.

Banjers spelen met kosteloos materiaal

Bij Banjers spelen we graag met kosteloos materiaal. De kinderen kunnen hier hun fantasie helemaal op loslaten, het ene moment wordt de koker gebruikt als een verrekijker, het andere moment als een microfoon/praatbuis, sommige passen ook in elkaar en we hebben er ook kokers tussen zitten waar auto’s of ander speelgoed doorheen past.

Wist je dat we de klei ook zelf maken, we maken de klei van bloem, olie, zout en een klein beetje kleurstof.

Startblokken bij kindercentrum Kanjers

Alle pedagogisch medewerkers van Koppel-Swoe van de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn bezig met de cursus Startblokken. Hierdoor krijgen we allemaal weer een frisse blik op de ontwikkeling van de kinderen, onlangs kwam de huishoek aan de orde.

Dit is een hoek waar erg veel gespeeld wordt en waar kinderen echte situaties nabootsen. Er wordt gekookt, er is vaak een vader, een moeder en één of meerdere kinderen. Tot voor kort was het bij Banjers altijd één hoek waar kinderen alles wat ze bedachten uitvoerden. Bij de cursus hebben we geleerd dat het er veel meer als een huis uit moet zien. Dus een woonruimte, een slaapruimte en eventueel ook een wasruimte. Natuurlijk zijn wij gelijk aan de slag gegaan en het is verbazingwekkend om te zien hoe anders er gespeeld wordt. Er wordt gekookt en gegeten in de ene ruimte, de baby wordt verschoond, krijgt de fles en wordt naar bed gebracht in de andere ruimte.

We zien heel ander speelgedrag dan voorheen. Zo waardevol, als een cursus direct zoveel positiefs brengt!

Realistisch spel bij de Boeffies

Door te spelen ontdekken de kinderen bij Boeffies hoe de wereld in elkaar zit. Door de kinderen dagelijks fantasie rijke ervaringen aan te bieden wordt spel gestimuleerd. Bij het aanbieden van speelgoed en andere materialen proberen we zoveel mogelijk op de leeftijd en behoefte van het kind te letten. Wij hebben bijvoorbeeld een echt (leeg) pak melk in het kinderkeukentje staan, een fles wasmiddel bij de kinderwasmachine en een senseo-apparaat op het kinderkeukentje staan. Zo halen we “echte” situaties bij ons op de groep.

Tijdens de vakantieperiode hebben we buiten de tent opgezet, daarbij de kinder-bbq gezet, een luchtbed opgepompt en de parasol bij de tent gezet. Zo creëerden we onze eigen kampeerplek op de camping van Kanjers. We hebben veel zand, water en schelpen aangeboden en verteld over de zee. We bekijken een echte grote zonnebloem; een grote stevige groene stengel, gele bloemblaadjes en in het midden allemaal zaden. Dat voelt raar zeg. Zelf schilderen we daarna de zonnebloem en beplakken het hart van de bloem met echte pitten. Wat een mooie kunstwerken!

Pedagogisch medewerkers voor onze kinderopvang gezocht

Zorg jij ervoor dat ‘onze’ kinderen liefdevol en met aandacht worden opgevangen? Bedenk jij uitdagende activiteiten die de ontwikkeling van kinderen optimaal stimuleren? Houd je ook van zandkastelen bouwen, lekker zingen en dansen met de peuters of knuffelen met een baby? Zoek jij een baan in de kinderopvang tussen 2-36 uur? Dan zoeken wij jou!

Onze kinderopvang

Wij zijn onderdeel van Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. We kijken daarbij vooral naar het proces. Welke ontwikkeling maakt het kind door, ontdekt het nieuwe dingen, verwondert het zich? Niet het eindresultaat is het belangrijkste, maar het proces naar dit resultaat toe. Onze medewerkers worden hier continue in geschoold en gecoacht.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen. Regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma. We hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen.

Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul hieronder het sollicitatieformulier in of stuur je CV en een korte motivatie  t.a.v. Hester Rook en Melle de Vos naar personeelsadministratie@koppelswoe.nl. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje of bel naar 0578-67 67 67 en vraag naar Hester of Melle.

Hieronder stellen we je in ons sollicitatieformulier een aantal vragen en kun jij je cv uploaden (.jpg of .pdf). Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op met onze personeelsadministratie via 0578-67 67 67 of  personeelsadministratie@koppelswoe.nl.  Kunnen zij checken of je formulier bij hen binnengekomen is.

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

Zomerfeest bij Kanjers

Wat een gezelligheid was het op het plein bij Kindercentrum Kanjers. De oudercommissie heeft dit jaar een zomerfeest georganiseerd met als thema Superhelden.

Er was een grote opkomst aan ouders en kinderen. Wat leuk om te zien dat veel kinderen verkleed waren als hun superheld. Het weer werkte gelukkig mee en er was van alles te doen.

Wat fijn dat ons kindercentrum een groot plein heeft, waar de kinderen naar hartenlust heerlijk kunnen spelen. Er stond een groot springkussen, er konden eendjes gevangen worden uit het water, spelen met waterballonnen en dansen op muziek. Ook konden er lekkere cakejes versierd worden waarvan lekker werd gesmuld.

Als afsluiter hebben de kinderen een lekker ijsje gegeten om met een voldaan gevoel weer naar huis te gaan. Het was erg geslaagd!

Boeffies werken samen in de moestuin

Met het heerlijke weer zijn de kinderen van Boeffies veel buiten en soms nemen we dan een kijkje bij de moestuin. Is er al iets gegroeid of kunnen we plantjes water geven? De kinderen vinden het erg interessant om hiermee te helpen.

Op een andere plek halen we samen het onkruid weg, wordt er geharkt, zaaien we goudsbloemen en…geven we water. Er worden kleine, grote bakjes en gieters opgehaald en we vullen bij elkaar de bakjes of oeps…water op je schoen.

Met deze activiteit stimuleren we de taalontwikkeling. We helpen en wachten op elkaar en leren over de natuur. Kom je ook kijken wat er gegroeid is?

Goedemorgen bij Banjers

‘s Ochtends als de kinderen van kindercentrum Kanjers binnen zijn, gaan wij met zijn allen aan tafel.

Wij zingen liedjes en eten samen fruit. We beginnen altijd met het liedje:
“Goedemorgen allemaal, hebben jullie lekker geslapen?
Goedemorgen allemaal, wat fijn dat jullie er zijn!’’

We benoemen alle kinderen die er zijn en de kinderen zwaaien terug of zeggen goedemorgen. Hierna zingen we nog liedjes die te maken hebben met het thema waaraan we werken en het fruit wordt voor de kinderen geschild. De kinderen hebben van te voren al geholpen met het opruimen van de groep en het dekken van de tafel. Ze hebben dus zelf het fruit gekozen wat zij gaan eten.

Uit de vakkenbak kiezen de kinderen fruit wat zij willen eten: appel, peer, banaan en seizoen fruit. Tijdens het eten en drinken lezen wij een leuk boekje. En dan als alles klaar is, gaan we met zijn allen weer lekker spelen.

 

© 2022 Media Magneet