December activiteiten bij peuteropvang Bikkels

December activiteiten bij peuteropvang Bikkels

Bij Bikkels zijn we de laatste tijd druk geweest om het samen gezellig te maken in de groep! In de sinterklaastijd hadden we een grote kartonnen stoomboot, maar die was wel erg saai… Tijd om daar verandering in te brengen! Gewapend met een verfschort, een bakje met verf en een flinke kwast mochten de kinderen de stoomboot samen voorzien van mooie kleurtjes. De een verfde hele stukken van de boot keurig vol, de ander verfde overal een beetje en liep de hele boot rond. Het werd een prachtig kunstwerk, waar de kinderen heerlijk in gespeeld hebben toen de flinke klodders verf eindelijk droog waren :-).

Toen Sint weer naar Spanje was, was het tijd om de kerstboom tevoorschijn te halen. Natuurlijk gingen we die samen versieren: eerst kijken wat er allemaal nodig was, lampjes, ballen, slingers, een piek om vervolgens samen alles van een mooi plekje te voorzien. Zo is de kerstboom versieren een heuse activiteit geworden waar we allemaal erg van genieten!

En omdat het zo leuk was om de kerstboom te versieren, hebben we dat ook nog met kartonnen kerstbomen gedaan. Eerst samen de bomen verven en daarna samen versieren met gekleurde `ballen`. Met deze activiteit stimuleren we niet alleen de motoriek van de kinderen, maar ook de sociale ontwikkeling. Wat waren de kinderen druk bezig en wat is het resultaat prachtig geworden!

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet