De verwondering van het kind

De verwondering van het kind

19 juli 2021

Bij de Boeffies ontdekken we het liefst met kosteloos materiaal. Denk aan wc rollen, stenen, stokjes, takken, dozen, gewoon dingen die je krijgt en normaal gesproken weg zou gooien.

Tijdens het thema “voertuigen” hebben we op de grote tafel een baan bubbeltjes plastic geplakt. De kleine brandweerauto kan daar hobbelig overheen rijden, maar wat gebeurt er als de grote zware graafmachine er overheen rijdt? “Knap, knap, knap”, we horen een knetterend geluid. Prachtig om de verwondering op de gezichten van de kinderen te zien. Je ziet ze zich afvragen waar dat geluid toch vandaan komt. Helemaal leuk is het als ze dan vervolgens ontdekt hebben dat het uit een kapot bubbeltje komt en zelf de bubbeltjes kapot gaan drukken met hun vingers.

Buiten tekenen we met stoepkrijt een groot zebrapad op de tegels. Hier oefenen we het oversteken met de kinderen. Kinderen mogen kiezen of ze een voertuig besturen of de wandelaar zijn. We zingen hierbij een versje:

Als alle auto’s stilstaan
Als iedereen ons ziet
Dan loop ik naar de overkant
Maar rennen doe ik niet

Wat een plezier om tijdens dit rollenspel het oversteken te oefenen.

Buiten gaan we ook vaak op zoek naar kosteloos materiaal uit de natuur. Zo hebben we een grote bak met stenen verzameld. In een andere bak doen we maïs. Wat een verschil, de stenen zijn heel zwaar en maïs is klein en ligt. Toch kunnen we in beide structuren heel goed graven met de graafmachines. Sommige kinderen wilden zelfs wel een echte bouwvakkerhelm op tijdens het graven; echte machine werkers hoor bij de Boeffies!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet