Corona update 11 mei 2020

Corona update 11 mei 2020

Vanaf vandaag (11 mei 2020) zijn onze peuterspeelzalen, kinderdagopvanglocaties en buitenschoolse opvang locaties weer geopend! Hier zijn wij heel blij mee!

Onze peuterspeelzalen en kinderdagopvanglocaties zijn op dezelfde tijden als vóór de sluiting op 16 maart geopend. De BSO-locaties zijn voor- en na schooltijd geopend voor kinderen die op die dag naar school gaan. Voor de ouders in cruciale beroepen verzorgen wij nog steeds de noodopvang.

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat het zo veilig en hygiënisch mogelijk is op onze locaties. Overal geldt dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt tussen volwassenen. Ouders komen niet binnen op de locaties en voor het brengen en halen gelden bepaalde afspraken, die met ouders gecommuniceerd zijn. De 1,5 meter regel geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar. Kinderen die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben, blijven thuis.

In de kinderopvang gelden normaal gesproken al strenge eisen rondom hygiëne. Wij volgen hiervoor de richtlijnen van het RIVM en blijven dit doen. Enkele belangrijke (extra) regels zijn dat we geen handen schudden, dat we hoesten en niezen in de elleboog en dat we niet aan het gezicht zitten. We leren dit de kinderen ook aan. Verder is er in iedere groep voldoende zeep en papieren handdoeken aanwezig en wassen we regelmatig de handen. Ook worden de plekken waar kinderen en volwassenen vaak aan zitten (tafels, stoelen, deurklinken, speelgoed, toiletten etc.) extra vaak schoongemaakt. En ventileren we extra goed.

Wij zijn klaar voor deze nieuwe situatie en nieuwe manier van werken. We realiseren ons dat kinderen weer zullen moeten wennen aan het normale opvangritme na heel veel weken thuis. Wij nemen ruim de tijd om de kinderen te laten wennen.

Kortom, wij hebben er zin in en kijken er naar uit om alle kinderen weer in goede gezondheid te zien!

Dit vind je misschien ook interessant!

Sporten op de BSO

27 mei 2020
Kinderen van BSO Kierewam hebben de mogelijkheid om op dinsdagmiddag te gaan sporten met buurtsportcoach Tom. Hij verzorgt de lessen normaliter in de sporthal van de...
Meer lezen?

In ieder kind schuilt een talent!

Onlangs hebben de pedagogisch medewerkers van BSO Kierewam de scholing  “De magische wereld van de BSO” afgerond. Door verschillende activiteiten aan te bieden, de zogenaamde KNAP activiteiten, is er voor ieder...
Meer lezen?
© 2020 Media Magneet