Buitenspelen met de Boeffies

Buitenspelen met de Boeffies

Bij kindercentrum Kanjers beschikken we over een prachtig grote tuin. Deze is verdeeld in één groot plein, wat ook weer te verdelen is in twee kleinere pleinen en een apart plein dat grenst aan het grote school/bso plein. Door deze verschillende pleinen is er op elk plein wel wat anders te ontdekken.

Omdat er juist zoveel te ontdekken is, zijn we ook het liefst zoveel mogelijk buiten. Als het regent hebben we kleine paraplu’s en regenlaarzen. We horen de regen tikken op de paraplu en springen in de plassen. Als het waait vangen we wind met onze eigen gemaakte zakjes en laten onze “vlieger” in de lucht waaien. We gaan op zoek naar kriebelbeestjes in de struiken en bosjes, blazen de plukken van de blaasbloemen, glijden van de grote of kleine glijbaan, fietsen, steppen, maken buiten kunst, spelen verstoppertje, onderhouden de moestuin, luisteren naar geluiden die we buiten allemaal horen en bakken de lekkerste taarten van zand. Kortom; we hebben veel plezier!

Ook spelen we zoveel mogelijk in op de behoeften en interesses van het kind op dat moment. Bedenkt er iemand dat er modder gemaakt moet worden, dan vullen we wat emmers en gieters met water en mogen de kinderen ontdekken met water en zand. Hier is onze buitenkeuken met aangrenzende zandbak erg geschikt voor.

Dit vind je misschien ook interessant!

3+ groep bij Kanjers

2 oktober 2023
Op vrijdagochtend is er de 3+ groep bij peuteropvang Bikkels, waarbij we met de 3-jarige naar de Gildeschool gaan. We starten bij ons met de...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet