Brr, het is koud bij de Buurtkabouters

Brr, het is koud bij de Buurtkabouters

26 januari 2023

Het nieuwe jaar is met veel regen begonnen, maar nu is het buiten koud en vriest het licht. We lezen bij de Buurtkabouters over “Anna en de Winter”. Zij maakt een voederplank voor de vogels. De vogels kunnen minder eten vinden, daarom gaan we ze ook helpen. We rijgen honingringen aan chenilledraad en hangen het in de boom. Op een wc-rolletje smeren de peuters speciale vogelpindakaas en daarna rollen ze het door het vogelzaad. Touwtje erdoor en dit kan ook in de boom gehangen worden.

Buiten ligt wat sneeuw op het gras, ook al is het bevroren, dan kunnen we er wel mee spelen. We ontdekken dat het koud is en hard. Daarom gaan we het met schepjes van het gras halen en in emmertjes verzamelt. Sommigen gaan met hun wanten aan de sneeuw pakken en in de lucht gooien. Het sneeuwt! Wat zijn ze hier druk mee.

Binnen doen we in de zandwatertafel ijsblokjes. Deze gaan natuurlijk langzaam smelten. Dit ervaren de peuters want er komt steeds meer water in de tafel te liggen. En dat kunnen ze dan weer met lepels opscheppen, in bakjes doen en eindeloos herhalen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet