Boeffies spelen samen

Boeffies spelen samen

25 oktober 2022

Spelen bij Boeffies is al heel leuk, maar samen spelen nog veel leuker. Op de opvang ontwikkelen kinderen zich op veel gebieden. De sociale ontwikkeling is daar ook een mooi onderdeel van. In de ochtend gaan we samen in de kring en dansen we het lied ‘goedemorgen allemaal’. Zo starten we de dag echt samen, de kinderen zijn blij om elkaar weer te zien. 

Verschillende rollen worden gespeeld. Bijvoorbeeld de dokter, de timmerman, de eekhoorn, de vader, de moeder en nog veel meer. De belevenissen van de dag worden nagespeeld. Het liedje wat we aan het begin van de dag hebben gezongen, horen we ineens vanuit de huishoek. Het nabootsen van ‘de grote mensen wereld’ zien wij ook vaak terug, dat gebeurt vaak als de kinderen samen aan het spelen zijn in de huishoek. Er wordt voor elkaar gezorgd door bij voorbeeld voor de ander te ‘koken’.

Ook de zorgzaamheid van de kinderen onderling is een mooi onderdeel van de sociale ontwikkeling. Een peuter die aan de ander een knuffel geeft, omdat hij net is gevallen, een andere peuter die vraagt hoe het gaat met de ander, omdat hij die per ongeluk pijn heeft gedaan, de peuter die even bij de hoge wipstoel komt kijken bij de baby en al snel lachen ze samen. De dreumes die samen met een ander aan het oefenen is met speelgoed pakken en teruggeven.

Ook zijn er situaties waardoor het samen spelen even niet lukt. Bijvoorbeeld omdat er wordt afgepakt of het spel even niet gaat hoe jij het had bedacht of als jouw mooie toren omver wordt geduwd. Van deze situaties leren kinderen rekeninghouden met de ander, grenzen aan te geven en grenzen van een ander te respecteren.

Wij zien echte vriendschapen ontstaan, ze hebben veel plezier samen, er wordt gehuild en gelachen.  Het is zo fijn om zoveel te leren terwijl je aan het spelen bent.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet