Bikkels lezen “Rupsje Nooitgenoeg”

Bikkels lezen “Rupsje Nooitgenoeg”

2 juni 2023

Op dit moment zijn we bij peuteropvang Bikkels aan het werk met het prentenboek “Rupsje Nooitgenoeg”. We hebben het boek al een aantal keer gelezen en we merkten dat de kinderen het verhaal al goed eigen hadden gemaakt. Tijd om eens wat nieuws uit te proberen.

Dit keer gingen we het verhaal vetellen met ons lichaam. Eén van de pedagogisch medewerkers ging met een klein groepje aan de slag, Ze vertelde in grote lijnen het verhaal. Terwijl ze met haar lichaam het verhaal uitbeeldde. Zo deden ze een boom na waar het eitje op een blad lag, natuurlijk maakten ze zich net zo klein als een eitje en ja hoor daar kropen de eerste hongerige rupsen al rond. Daarna gingen ze slapen in hun cocon en toen ze wakker werden, waren ze prachtige vlinders geworden met mooie gekleurde vleugels. Natuurlijk gingen ze met deze mooie vleugels vliegen op een liedje wat mooi bij het verhaal past.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet