Bikkels en natuurkunde

Bikkels en natuurkunde

29 januari 2024

De term vriezen is een moeilijk begrip. Hoe leg je de kinderen bij Bikkels uit dat water kan bevriezen. Nou door het ze te laten beleven. Toen we laatst een koude week hadden, maakten we daar gelijk dankbaar gebruik van. 

Tijdens de kring pakten we allemaal kleine bakjes en vulden we deze samen met de kinderen met water. Onder toeziend oog van de kinderen hadden we deze buiten voor de groepsdeur gezet waar we ze goed konden zien. Het duurde de volgende ochtend dan ook niet lang voor een van de kinderen de bakjes zag en doorhad dat er wat was veranderd.

Samen haalden we het naar binnen en bekeken samen wat er met het water was gebeurd. Het was hard en koud: het water was bevroren!

Toen iedereen een stukje ijs vast had, kwamen we er achter dat het glibberig werd en weer nat: door onze warme handen ging het weer smelten. Wat een mooie leerervaring!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet