Ambulance op bezoek bij ’t Hummelhoekje

Ambulance op bezoek bij ’t Hummelhoekje

De peuters van peuterspeelzaal ’t Hummelhoekje zijn druk bezig met het thema “Ik ga naar de dokter”. We hebben de groep ingericht als een echt dokterspraktijk. Er kan worden gespeeld met verbandjes, prikjes, stethoscoop, in de apotheek en je kan jezelf verkleden tot dokter.

Vandaag kwam er een ambulance op bezoek. De peuters waren de hele ochtend al aan het vragen, wanneer de ambulance nou kwam. En uiteindelijk om 10:00 was het zover!!

De peuters mochten eerst zelf de ambulance ontdekken, er door heen lopen, spullen aanraken en alles goed bekijken. Daarna was het tijd om de brancard uit te proberen.

De brancard werd er uitgereden en toen mocht juf Dian er op gaan liggen en werd zij de ambulance ingereden met brancard. Dat vonden sommigen kinderen niet zo leuk, want die waren bang dat er echt iets met juf Dian was. De peuters mochten samen met ambulancebroeder Gerrit, Dian controleren. Eerst een saturatiemeter om haar vinger en daarna gingen de peuters haar hartslag checken. Vier plakkertjes werden er op de borst en buik van juf Dian geplakt en daarna konden ze op een mini tv de hartslag volgen. Uiteindelijk was juf Dian gecontroleerd en werd zij weer uit de ambulance uitgereden en was het tijd voor de peuters om op de brancard te liggen.

Na allemaal even op de brancard te hebben gelegen was het tijd om op de stoel van de bijrijder te gaan zitten. Wat zaten de kinderen hoog in de ambulance en mochten sommigen op het knopje van de zwaailichten drukken.

Op het allerlaatst was het tijd voor de sirene, handen op de oren en luisteren maar. Wat hebben de peuters genoten van deze ervaring! En er zal nog lang over na worden gepraat! Ambulance Apeldoorn bedankt voor deze leuke ochtend!

Dit vind je misschien ook interessant!

Proeverij bij de Bikkels

8 juni 2023
Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische...
Meer lezen?

Dansen bij de Banjers

2 juni 2023
De kinderen van de Banjers houden van dansen, hierdoor ontstaat er met regelmaat een spontane disco. Eén van de kinderen begint een liedje te zingen...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet