Boeffies kijken in de spiegel

Boeffies kijken in de spiegel

16 september 2024

Bij de Boeffies zijn we na de vakantie gestart met een nieuw thema. Het thema waar we de komende weken mee aan de slag gaan heet “ kijk eens in de spiegel”. Want als je in de spiegel kijkt, zie je jezelf. Heb jij bruine of blauwe ogen, waar zit je neus, heb jij lange of korte haren. Zo zullen we regelmatig samen met de kinderen in de spiegel kijken tijdens dit thema.

In de eerste week zijn wij begonnen met het aankleden van de groep. Zo zijn wij met de kinderen naar het dorp geweest op zoek naar spiegels die wij tijdens onze activiteiten en spel kunnen gebruiken. Onderweg kwamen we onze eigen weerspiegeling tegen. Namelijk onze schaduw maar ook zagen we ons zelf in de winkelruiten of in de spiegel bij de parkeergarage.

Tijdens het buitenspelen boden wij deze week ook een activiteit aan. De kinderen mochten 1 voor 1 gaan liggen op de stoep en wij trokken ze samen op met een stoepkrijt als de kinderen weer gingen staan zagen zij hun eigen omtrek. Samen tekenen de kinderen haren, ogen, een neus, mond en natuurlijk kleren. Het is leuk om te zien dat de kinderen na een tijdje zelf bedenken dat ze ook hun eigen knuffels kunnen overtrekken.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet