‘Wij gaan naar de bloemenwinkel’ bij Kindercentrum Kierewam

‘Wij gaan naar de bloemenwinkel’ bij Kindercentrum Kierewam

15 april 2024

Deze week zijn we gestart met het thema ‘Wij gaan naar de bloemenwinkel’ bij de Kwick en Kidz-groep. De eerste week stond in het teken van kennismaken met het thema. We hebben elke dag een stukje gewandeld door de wijk, om op zoek te gaan naar bloemen en de bloemen te bekijken. Hoe zien ze eruit en welke verschillende kleuren hebben de bloemen? Dit is ook één van de doelen van dit thema. Leren om de kleuren te herkennen, benoemen en sorteren. Tijdens dit thema gaan we vooral aan de slag met de kleuren: ‘rood, geel en blauw’.

Ook hebben wij een themahoek ingericht in de groep. Een echte bloemenwinkel waar de kinderen bloemen aan elkaar kunnen verkopen. Met ook weer verschillende spelmaterialen zoals: gieters, tuinhandschoenen, kunstbloemen, bloempotten en een kassa. Zo kunnen de kinderen tijdens de spelmomenten ook spelenderwijs met het thema bezig zijn.

De komende weken gaan we nog druk aan de slag met dit thema, door middel van verschillende activiteiten aan te bieden. Ook zijn de pedagogisch medewerkers veel in de themahoek ‘de bloemenwinkel’ te vinden. In spelmomenten maar ook in de kringmomenten gaan we met de kinderen veel gesprekken voeren over bloemen, de verschillende kleuren die ze hebben en hoe het proces van groeien gaat.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet