Welkom bij de Buurtkabouters!

Welkom bij de Buurtkabouters!

8 september 2022

Het nieuwe speeljaar is weer begonnen en daarom hadden we bij de Buurtkabouters gelijk in de eerste week ons jaarlijkse Peuterfeest. Alle kinderen met hun familie waren welkom bij de speeltuin in Emst. Daar stond drinken met wat lekkers klaar, je kon een zonneklep knutselen, cake versieren, je laten schminken of een glittertattoo laten zetten en natuurlijk heerlijk spelen op en in alle toestellen. Het was prachtig weer en een hele gezellig middag.

We pakken na de vakantie ons ritme weer op en elke ochtend in de eerste kring laten we een praatplaat of clusterplaat zien, van ons Woordenschatprogramma Logo3000. Bijvoorbeeld de plaat over je jas ophangen aan het haakje aan de kapstok in de gang. Op de plaat staan duidelijke foto’s met het woord erbij, die we bekijken en benoemen. Dan gaan we allemaal mee naar de gang, bekijken we onze eigen kapstok, kijken waar het haakje zit en hangen een jas op. Zo leren de kinderen spelenderwijs (nieuwe) woorden aan door deze gelijk te gebruiken, begrijpen ze meer wat er bedoeld wordt en slaan ze de woorden beter op.

Met dit lekkere weer spelen we veel buiten. Op ons plein zijn een aantal regenputten. Sommige peuters ontdekken dat ze tussen de spijlen door speelgoed, blaadjes of steentjes erin kunnen gooien. Maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Dus als de tuinmannen komen om de putten te legen, gaan we met z’n allen kijken hoe ze dit doen. De put is beveiligd en wordt met speciaal gereedschap open gemaakt, wat al interessant is. En dan blijkt er van alles in te liggen. Een mooie gelegenheid om uit te leggen waarom ze er niets in mogen gooien!

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet