Voorleesdagen bij ’t Muizenholletje

Voorleesdagen bij ’t Muizenholletje

7 februari 2022

Afgelopen weken zijn de peuters van peuteropvang ‘t Muizenholletje bezig geweest met de Nationale Voorleesdagen.

We hebben het boek van “Vos gaat uit rijden” gelezen, voorgelezen en met de dieren die erin meespelen, nagespeeld. In de kring is het liedje van “Vos gaat uit rijden, waar gaat hij naar toe” samen gezongen en nagedaan.

Ook hebben we een bezoekje aan de bieb in de Hezebrink gebracht. De meneer van de bieb heeft het boekje ook nog een keer voorgelezen en daarna mochten we uit de boekenkast boeken uitzoeken. De peuters hebben ze daar even gelezen om te kijken of ze leuk waren om mee te nemen naar de boekenkast van de speelzaal. Ze moesten even gescand worden en toen mochten we ze meenemen.

Aan de knutseltafel hebben we mooie vosjes geknipt en geplakt. En zo’n mooi vosje hebben we ook aan de meneer van de bieb gegeven omdat we daar boeken mochten uitzoeken. Op onze bank worden veel en vaak boekjes gelezen en voorgelezen door de juf maar ook door de peuters zelf.

Zo willen we onder de aandacht blijven brengen hoe belangrijk voorlezen is en we hebben weer gemerkt dat de peuters het ook heel leuk en interessant blijven vinden!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet