Vogelhuisjes bij Bikkels

Vogelhuisjes bij Bikkels

Een poosje geleden hebben we bij Bikkels een vogelhuisje opgehangen op de boom die we vanuit onze groep kunnen zien. De kinderen waren erg betrokken bij het vogelhuisje en toen de eerste peuter ontdekte dat er een vogel in het huisje ging, kwam natuurlijk iedereen kijken.

 De vogel ging inderdaad in het huisje wonen en onze peuters hielden het goed in de gaten. `Hij gaat weer in het huisje!` hoorden we regelmatig en dan gingen we natuurlijk weer even bij het raam kijken. En na een aantal weken hoorden we gepiep van jonge vogeltjes buiten, zullen die misschien in het vogelhuisje zitten…?

 Omdat de kinderen er zo druk mee waren, bedachten we dat ze zelf wel een vogelhuisje konden maken. En dat vonden de kinderen een heel goed idee. Vol enthousiasme verfden ze een tot vogelhuisje omgetoverd melkpak in mooie zelfgekozen kleuren. Hopelijk hebben de huisjes thuis een mooi plekje gekregen en wie weet…. komt er wel een vogel in jouw huisje wonen!

Dit vind je misschien ook interessant!

3+ groep bij Kanjers

2 oktober 2023
Op vrijdagochtend is er de 3+ groep bij peuteropvang Bikkels, waarbij we met de 3-jarige naar de Gildeschool gaan. We starten bij ons met de...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet