Uitdagend leren bij Bikkels

Uitdagend leren bij Bikkels

12 maart 2021

Sinds een aantal weken bieden we bij  peuteropvang Bikkels een kleine ochtendactiviteit aan. Nadat we elkaar goedemorgen hebben gezegd splitsen we de groep in twee. Zo is de groep wat kleiner en is er nog meer aandacht voor het individuele kind en zijn ontwikkeling. De inhoud van deze activiteit wisselt per week. Maar centraal staat het uitdagend leren. Oftewel: wat ziet het kind zelf in het materiaal en wat kan je ermee.

De afgelopen weken hebben we bijvoorbeeld met een groep de boerderijdieren eens extra bekeken en benoemt en ze een mooie plek gegeven in de bouwhoek. Al snel zagen we dat de kinderen de dieren op de blokken gingen zetten. Iets wat door anderen weer werd over genomen en al snel ontstond er een mooi spel.

Ook hebben we een week met de playmais gespeeld. Een bak vol op tafel met wat gekleurde bakjes erbij. Eerst waren de kinderen druk met het vullen en leegmaken van de bakjes. Maar na een paar ochtenden zagen we dat de eerste peuters de mais gingen sorteren. Welke kleur past in welk bakje. Mooi om te zien als ze het zelf ontdekken.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet