Thema’s bij peuteropvang de Buurtkabouters

Thema’s bij peuteropvang de Buurtkabouters

26 november 2021

Het thema Herfst hebben we bij de Buurtkabouters afgesloten met een gezellige wandeling in het bos, die de oudercommissie heeft georganiseerd. Alle ouders en kinderen waren uitgenodigd en in kleine groepjes werd gezocht naar pijlen die de route aangaven. Onderweg waren er verschillende opdrachten om te doen. Aan het eind stond drinken en koffie/thee klaar. Het weer was prima en het was een geslaagde ochtend.

Na het thema Herfst zijn we gestart met het thema Sinterklaas. In de huishoek is een grote boot gemaakt. Hierin kunnen de peuters zitten, met het wiel sturen, kadootjes in- en uithalen en in de grote schoorsteen gooien, die vlakbij staat. Er zijn pietenpakken en een Sintpak. Wie wil kan zich dus ook nog verkleden. Er ontstaat veel rollenspel en peuters helpen elkaar met aan- en uitkleden van de pakken, wachten op hun beurt om in de boot te kunnen zitten en er wordt veel gepraat over wat ze allemaal doen.

Er is een inpaktafel, waar blokjes ingepakt kunnen worden. Er liggen stukken inpakpapier en plakband op een houder. Het is nog niet zo makkelijk om papier om een blokje te vouwen, het plakband van de rol scheuren en dan zo opplakken dat het papier vastzit. Gelukkig maakt het niet uit dat het blokje er uitvalt of niet in het papiertje zelf zit, samen ermee bezig zijn is al mooi.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet