Thema ziek en gezond bij de Buurtkabouters

Thema ziek en gezond bij de Buurtkabouters

De huishoek van peuteropvang de Buurtkabouters is omgebouwd tot consultatiebureau, compleet met doktersjassen en -koffertjes, weegschaal, groeimeter, potjes, pilletjes en aankleedkussen voor de baby’s. Dit nodigt uit tot veel rollenspel, dus er zijn veel verplegers en doctoren en er wordt goed voor de baby’s en elkaar gezorgd.

Op het consultatiebureau wordt er gekeken of je al gegroeid bent en hoeveel je weegt. Dus mogen alle peuters bij de groeimeter komen staan en zetten we een streepje met hun naam erbij. Ook kunnen ze op een echte weegschaal staan en vertellen wij hoe veel ze wegen. Zo ontdekken ze spelenderwijs dat geen één kind hetzelfde is en is dit zichtbaar gemaakt voor hen door de streepjes bij de groeimeter.

Het boekje van Dikkie Dik staat centraal tijdens dit thema. Hij beleeft altijd avonturen en in dit verhaal doen hij en zijn vriendjes zich zeer en worden er pleisters op de zere plekken geplakt. De peuters gaan ook pleisters plakken. Wat is dit moeilijk om de pleisters uit hun verpakking te krijgen en dan zit er ook nog een beschermlaagje op de plakrand. Het vraagt heel wat van hun concentratie en fijne motoriek, maar wat zijn er veel pleisters geplakt!

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet