Thema Verkeer bij ‘t Muizenholletje

Thema Verkeer bij ‘t Muizenholletje

Als je ’s ochtends naar de peuterspeelzaal gaat, ga je met de auto, met de fiets of ga je lopen. En dan krijg je te maken met het verkeer. Bij ’t Muizenholletje zijn de peuters aan het ontdekken wat er allemaal gebeurt in het verkeer.

De peuters hebben mooie wegen gemaakt voor auto’s, bussen, tractoren en fietsen en zelfs een stoep waar je op kan lopen. Buiten op het plein is ook een mooie weg gemaakt en daar kunnen de peuters overheen rijden met de auto, de tractor en de fiets. En dan kom je bij het zebrapad en moet je even wachten als het stoplicht rood is en als het groen wordt mag je weer doorrijden. De peuters hebben zelf een stoplicht gemaakt en zijn zo ook bezig met de kleuren.

Volgende week wordt er een wandeling door de buurt gemaakt en gaan de peuters kijken of ze auto’s, fietsen, tractoren, vrachtwagens en bussen op de weg zien. En natuurlijk bij het oversteken eerst kijken naar links, dan rechts nog een keer naar links…komt er niets aan, dan kan je oversteken.

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet