Thema Verkeer bij ‘t Muizenholletje

Thema Verkeer bij ‘t Muizenholletje

3 juni 2021

Als je ’s ochtends naar de peuterspeelzaal gaat, ga je met de auto, met de fiets of ga je lopen. En dan krijg je te maken met het verkeer. Bij ’t Muizenholletje zijn de peuters aan het ontdekken wat er allemaal gebeurt in het verkeer.

De peuters hebben mooie wegen gemaakt voor auto’s, bussen, tractoren en fietsen en zelfs een stoep waar je op kan lopen. Buiten op het plein is ook een mooie weg gemaakt en daar kunnen de peuters overheen rijden met de auto, de tractor en de fiets. En dan kom je bij het zebrapad en moet je even wachten als het stoplicht rood is en als het groen wordt mag je weer doorrijden. De peuters hebben zelf een stoplicht gemaakt en zijn zo ook bezig met de kleuren.

Volgende week wordt er een wandeling door de buurt gemaakt en gaan de peuters kijken of ze auto’s, fietsen, tractoren, vrachtwagens en bussen op de weg zien. En natuurlijk bij het oversteken eerst kijken naar links, dan rechts nog een keer naar links…komt er niets aan, dan kan je oversteken.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet