Thema Verkeer bij Kabouter Spillebeen

Thema Verkeer bij Kabouter Spillebeen

Bij peuteropvang Kabouter Spillebeen werken we het hele jaar met verschillende thema’s. Op dit moment is dat het thema verkeer.

We hebben et over welk voertuig je waar kan vinden: auto’s op de weg, vliegtuigen in de lucht en zelf loop je op de stoep. We breiden het thema uit met de begrippen ‘groot en klein’ en met de kleuren. We gebruiken hier onder andere een spel met grote en kleine auto’s voor. We vragen bijvoorbeeld aan de peuters om de grote blauwe auto of de kleine gele auto te pakken.

Ook hebben we een verkeerslicht gemaakt waarbij de kleuren rood, oranje en groen aan bod komen. De peuters mogen hun eigen hand in de kleur verven en dan een afdruk van hun hand op het verkeerslicht maken. Dit is tevens een goede oefening voor de motoriek.

Zo komen per thema meerdere ontwikkelingsfases aan bod.

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet