Thema Lente bij Kabouter Spillebeen

Thema Lente bij Kabouter Spillebeen

12 april 2021

Bij peuterspeelzaal Kabouter Spillebeen staat het thema lente centraal. We lezen het boekje Dottie’s eieren en zetten Dottie de kip op het nest voor het raam. Elke week kijken de peuters in het nest of er iets veranderd is. Heeft Dottie al eieren gelegd? Zijn de eieren al gebarsten? Of liggen er zelfs al kuikentjes in het nest? 

De peuters knutselen een kuiken wat uit het ei komt. Eerst wordt er met een gele verf en een vork het kuiken geverfd. Daarna plakken we het ei daarboven op en maken we een paar barsten in het ei. Het kuikentje krijgt nog een snavel en twee oogjes. Ook kunnen de peuters een lammetje maken. Hiervoor plakken de peuters watten op het lijf van het lammetje en wordt het lammetje daarna op een groen vel geplakt, zodat het lammetje in de wei loopt.

In de kring spelen wij verschillende spellen over dieren die bij elkaar horen, zoals de kip en het kuiken. Ook kijken we waar deze dieren wonen in het boek van Dottie’s eieren. De koe en het schaap staan in de wei, dus de dieren worden dan op het plaatje van de wei gezet. Op de lichttafel kan er gespeeld worden met de teleendjes en de vlinders. De vlinders moeten nog afgemaakt worden. De peuters kijken naar de vleugel die al op het plaatje staat en kijken welke vleugel daar bij past.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet