Thema Lente bij de Buurtkabouters

Thema Lente bij de Buurtkabouters

21 april 2021

We zijn begonnen met het thema Lente bij peuteropvang de Buurtkabouters. Allereerst zijn er door de peuters tuinbonen gepoot. Allemaal een doorzichtig bakje, zelf watten onderin stoppen, water erop spuiten en dan de boontjes erin leggen. Tot slot afdekken met een zakje en nu maar wachten en vaak kijken hoe ze gaan groeien.

De huishoek is ditmaal de bloemenwinkel. Eerst hebben we het filmpje bekeken van het Zandkasteel – de Bloemenwinkel. Hierin worden de kinderen al helemaal in de sfeer gebracht van bloemen kopen, een bos maken van bloemen, hoge en lage vazen waar de bloemen wel of niet inpassen, de bloemen inpakken en cadeau geven. In onze winkel zijn ook nog 2 kassa’s waar veel “klanten” afrekenen.

De clusterplaat van Logo3000 gaat dit keer over bloemen plukken. Samen vormen ze een bos bloemen, die water nodig hebben en daarom in een vaas worden gezet. Dit wordt door de kinderen uitgebeeld in onze kring. Ze krijgen allemaal een mooie tulp in hun handen, de vaas wordt met water gevuld en staat in het midden. Ieder mag zijn eigen bloem in de vaas zetten. Als de bos bloemen erin staat, gaat hij op de kast zodat we ervan kunnen genieten.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet