Thema ‘Ik kan het zelf’ bij kindercentrum Kierewam

Thema ‘Ik kan het zelf’ bij kindercentrum Kierewam

26 maart 2024

De komende weken staat in de Kidz en Kwick groep het thema ‘Ik kan het zelf’ centraal. Tijdens deze periode zullen we de zelfredzaamheid van de kinderen stimuleren. We volgen daarbij de volgende stappen: voordoen, samen doen, alleen proberen en zelf doen.

In de eerste week hebben de kinderen geleerd hoe ze zelf hun gezicht kunnen wassen met een washandje. Eerst hebben we laten zien dat je je hand in het washandje moet steken en vervolgens je gezicht kunt wassen. Stap voor stap, eerst de ene wang, dan de andere, en vergeet je neus en kin niet. Na het wassen controleren ze even in de spiegel of ze schoon zijn en dan kunnen ze weer lekker gaan spelen.

In de tweede week hebben we geleerd hoe we onze jas zelf kunnen aantrekken. Hoe leg je eigenlijk een jas neer op de grond? De jas wordt met de rits open op de grond gelegd, vervolgens gaan we aan de kant van de capuchon staan, steken de armen in de jas en hup, zo over je hoofd! Soms moeten we een paar keer oefenen, maar al snel heeft iedereen het onder de knie.

In de derde week gaan we samen met de kinderen tanden poetsen. Tijdens de kringmomenten luisteren we naar het liedje poets je tanden. Eerst oefenen we het tandenpoetsen met behulp van een afbeelding van een kindje. We pakken een tandenborstel en wat tandpasta en gaan aan de slag! Daarna is het tijd om het bij ons zelf te proberen. Elk kind krijgt zijn eigen tandenborstel en voor de spiegel oefenen ze goed. Sommige kinderen vinden de tandenborstel een beetje kriebelig en de tandpasta smaakt een beetje gek.

Wat een leuke en leerzame momenten worden er tijdens deze weken gecreëerd en vooral veel trotse kindjes!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet