Thema Groeien en bloeien bij ‘t Heggeholletje

Thema Groeien en bloeien bij ‘t Heggeholletje

24 maart 2021

Bij peuterspeelzaal/peuteropvang ’t Heggeholletje in Vaassen werken we deze weken met het thema ‘Groeien en bloeien’. De peuters ervaren het groeiproces van rups naar vlinder. We lezen het boekje ‘Rupsje Nooitgenoeg’ en leren zo onder andere dat er eten en drinken nodig is om te groeien. Dit kan gekocht worden in de winkel die we ingericht hebben. Hierbij komt gelijk het tellen aan de orde.

De lente begint zich nu echt te laten zien! In de winkel worden nu bloemen verkocht, wat zijn er veel verschillende soorten en kleuren.
We gaan naar buiten en samen de veranderingen in de natuur bekijken/ervaren. De bollen die we maanden geleden in de grond hebben gestopt beginnen nu boven de grond te groeien, we zaaien in potjes in de klas, in onze moestuin én onze nieuwe kas. Uiteraard moeten de kinderen goed voor de zaadjes en plantjes zorgen.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet