Thema ‘dit ben ik’

Thema ‘dit ben ik’

Bij peuteropvang ’t Heggeholletje werd er veel in de spiegel gekeken de afgelopen weken! Hoe zie je er uit en hoe de ander? Waar zit je neus? En je schouder? Op het raam maakten we een herfstboom met handafdrukken van alle peuters. Een hele beleving; een kwast die kriebelt en verf op je hand.

Ook hebben we aandacht besteed aan emoties. Peuters laten elke dag emoties zien. Meestal zijn ze blij, maar soms ook boos, verdrietig of bang. Om goed met emoties om te kunnen gaan, moet je ze eerst kunnen herkennen en dat is voor jonge kinderen vaak nog lastig. Door het erkennen van emoties voelen peuters zich begrepen en daardoor prettiger.

Met losse, natuurlijke materialen maakten de peuters buiten gezichtjes die boos of blij keken. En ook de herfstblaadjes kregen ineens een gezichtje!

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet