Thema dierentuin bij de Buurtkabouters

Thema dierentuin bij de Buurtkabouters

9 juli 2021

We zijn bij de Buurtkabouters bezig met het thema “Dierentuin”. Welke dieren vind je allemaal in de dierentuin, hoe zien ze eruit, wat voor geluiden maken ze, hoe bewegen ze en waar wonen ze in. In de huishoek is een hok gemaakt waar verschillende dierenknuffels nu wonen. De peuters zijn er maar druk mee: voer afmeten met een maatbeker, drinken pakken door bakjes te vullen met water uit de kraan, het hooi op te schudden en natuurlijk de dieren aaien en knuffelen.

In het boek “Van top tot teen” staan op grootte mooi gekleurde afbeeldingen van dieren en welke voor hun karakteristieke bewegingen ze maken. Dit is een leuk spel om met de peuters te doen. Ze vinden het geweldig om net als de pinguïn te lopen, als een flamingo op één been te staan, te stampen als een olifant enz. Hoe vaker we dit boek voorlezen, hoe beter ze al weten welk dier er gaat komen en ze alvast de bewegingen gaan maken.

Op 29 juni was het de landelijke Modderdag. Water en zand is altijd geweldig spelmateriaal. Ook bij ons werd er met modder gespeeld. Omdat we het over de dieren uit de dierentuin hebben, kregen deze

dieren een modderbad. Maar ook is er moddertaart en ijs gemaakt, werd er geroerd in de modder en auto’s konden door de modder rijden en van een glijbaan af.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet