Thema Boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

Thema Boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

31 mei 2021

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn we bezig met het thema boerderij. Zoals bij elk thema zorgen we dat we materialen hebben om mee te spelen. Nu is de bouwhoek omgetoverd tot echte boerderij.

We hebben varkens, koeien, paarden enz. Ook is er een echte stal en kun je met trekkers rond rijden. Van sponzen hebben we hooibalen gemaakt. Al met al een echte boerderij om heerlijk mee te spelen en alles te leren kennen.

Als knutselactiviteit hebben we koeien gemaakt van kartonnen bekers en varkens gestempeld. Dit is goed voor de fijne motoriek, zo bieden we elke keer een andere techniek aan.

In de groep hebben we een zandtafel, daar hebben we een modderpoel van gemaakt voor de varkens. Wat is modder? En hoe maak je het? Er moest zand uit de zandbak gehaald worden en met de gieter werd er water bij geschonken. Het was een mooie ontdekking en vooral een lekker gesmeer. Goed voor de sensomotorische ontwikkeling!

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet