Thema Boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

Thema Boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn we bezig met het thema boerderij. Zoals bij elk thema zorgen we dat we materialen hebben om mee te spelen. Nu is de bouwhoek omgetoverd tot echte boerderij.

We hebben varkens, koeien, paarden enz. Ook is er een echte stal en kun je met trekkers rond rijden. Van sponzen hebben we hooibalen gemaakt. Al met al een echte boerderij om heerlijk mee te spelen en alles te leren kennen.

Als knutselactiviteit hebben we koeien gemaakt van kartonnen bekers en varkens gestempeld. Dit is goed voor de fijne motoriek, zo bieden we elke keer een andere techniek aan.

In de groep hebben we een zandtafel, daar hebben we een modderpoel van gemaakt voor de varkens. Wat is modder? En hoe maak je het? Er moest zand uit de zandbak gehaald worden en met de gieter werd er water bij geschonken. Het was een mooie ontdekking en vooral een lekker gesmeer. Goed voor de sensomotorische ontwikkeling!

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet