Thema Boerderij bij de Buurtkabouters

Thema Boerderij bij de Buurtkabouters

20 mei 2021

In de lente worden veel jonge dieren geboren. Op de groep bij peuteropvang de Buurtkabouters staat een boerderij met stallen, hekken en dieren om mee te spelen. Tijdens het spelen wordt veel taal aangeboden en actief gebruikt. Soms spelen kinderen alleen, soms samen en ontstaat rollenspel (de boer haalt bijvoorbeeld de dieren uit de wei), soms spelen wij pedagogisch medewerkers mee en bieden de woorden aan. De woordkaarten uit de ontdekhoek worden er wel bijgehaald, we zoeken moeder en jong bij elkaar, sorteren de dieren op soort, op kleur of grootte. Zo kan er ontzettend veel aan taal aangeboden worden in een hoek.

Binnen het thema is er ook ruimte voor andere activiteiten. Zo eten we elke dag in de kring fruit. In het kader van de campagne Gezond Tussend’ooren hebben de peuters van fruit een lekker hapje gemaakt. Zelf het fruit snijden en er iets mee maken. Zo is er op een rijstwafel een gezicht gemaakt met plakjes kiwi als oren, reepjes wortel als haren, ogen van druiven, mond van paprika. Van een halve appel met druiven als pootjes en gezicht werd een schildpad gemaakt en ook nog een fruit cocktail in glaasjes en een fruitspies. Ze vonden het erg leuk om te doen en hebben er goed van gegeten.

Ook wordt er veel buiten gespeeld. We hebben daarvoor natuurlijk ons eigen mooie plein. Onlangs had de W.G. van de Hulstschool een weekje vakantie en zodoende konden wij op hun plein spelen! Vooral het huisje met glijbaan was favoriet.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet