Tarieven en toeslagen

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tarieven en toeslagen

Per dienst hanteren we verschillende tarieven. Je vindt de tarieven hieronder. Jaarlijks stellen wij de nieuwe tarieven van de kinderopvang vast, informeren we ouders hierover en publiceren we wijzigingen op onze website. Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Lees de informatie hieronder en bezoek de website van de Belastingdienst hiervoor.

Over toeslag

Kinderopvang kost geld. Het kan zijn dat je hiervoor van de Belastingdienst een bijdrage in de kosten krijgt. Zo’n bijdrage noemen we een toeslag. Voor kinderopvang hebben we het over de kinderopvangtoeslag. Om de hoogte van de toeslag te bepalen, kijkt de Belastingdienst naar jouw gegevens en die van een eventuele toeslagpartner.

Hoeveel toeslag je kunt krijgen, kun je uitrekenen met de rekenhulp Proefberekening toeslag van de Belastingdienst.

Toeslag aanvragen, wijzigen en stopzetten

Als je kinderopvangtoeslag wilt krijgen, moet je deze zelf aanvragen. In principe hoef je toeslag maar één keer aan te vragen. Als je blijft voldoen aan de voorwaarden, dan krijg je de kinderopvangtoeslag het volgende jaar vanzelf weer. Als u een toeslag wilt krijgen, moet u deze zelf aanvragen met Mijn toeslagen. Alleen kindgebonden budget hoeft u meestal niet zelf aan te vragen.

Als er iets verandert in je situatie, kan de hoogte van je toeslag veranderen. Bijvoorbeeld als je kind meer naar de kinderopvang gaat of als je minder gaat verdienen. Je moet wijzigingen binnen vier weken aan de Belastingdienst doorgeven. Stop je met kinderopvang, vergeet dan de toeslag niet stop te zetten. Dit kan ook met terugwerkende kracht.

Kijk voor meer informatie over kinderopvangtoeslag op deze pagina.

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk voor de meest actuele informatie altijd op de website van de Belastingdienst.

Alle tarieven en proefberekening kinderopvangtoeslag op een rij!

© 2024 Media Magneet