’t Muizenholletje bezoekt jonge dieren op de boerderij

’t Muizenholletje bezoekt jonge dieren op de boerderij

12 april 2022

We zijn met de peuters van peuteropvang ’t Muizenholletje naar de boerderij van familie Straatman geweest. In de lente worden er lammetjes, kalfjes en veulens geboren en die hebben we nu gezien, geaaid en gevoerd. De koeien waren best wel heel groot, maar de kalfjes zijn heel lief om te aaien! Ook zijn we in de melkstal geweest en hebben de hele grote tank gezien waar alle melk van de koeien ingaat. En we hebben een lekker bekertje melk gedronken en stukjes kaas gegeten, ook van de koeien.

De schapen met lammetjes hebben we gezien en gevoeld hoe lekker zacht een lammetje is. De schapen kregen van de peuters lekkere brokjes en die hebben ze heel snel opgegeten. In het kippenhok hebben we eieren gevonden die door de kippen gelegd waren. We mochten ze meenemen en lekker thuis koken en opeten.

Er stond een hele grote tractor op het erf, een MF zei Lars, daar mochten de peuters inklimmen en even achter het stuur zitten.

In de speelzaal hebben we boekjes gelezen van “Dottie’s eieren” en “Bobbie op de boerderij” en nu hebben we zelf op een boerderij kunnen kijken hoe de lammetjes, kalfjes en kippen wonen, eten, slapen en dan gaat het veel meer leven bij de peuters. Ze hebben er heel erg van genoten!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet