Storm op zee bij de Boeffies

Storm op zee bij de Boeffies

5 augustus 2021

Tijdens de vakantieperiode hebben we bij Kanjers het thema water. Zo ook bij de Boeffies. Het thema water is een heel breed thema, maar de meeste kinderen denken bij water toch wel aan de zee.

We leggen op de vloer een heel groot, rond, blauw bubbeltjes zeil. Dit is onze zee! Daarin hoort natuurlijk een piratenboot vinden de kinderen. Deze maken we van een omgedraaide verhoging. Daarbij horen de kleine bootjes en de poefen worden de grote rotsen. We vinden tussen de verkleedkleren nog 2 zwaarden. Toevallig is het keukenpapier op en hebben we ook nog een van de keukenrol een mooie verrekijker gemaakt. Super leuk om op deze manier het fantasie spel te prikkelen. Gaaf toch?!

Piet Piraat heeft een liedje over een storm op zee. Deze luisteren we en bekijken we op de tablet. Met onze armen maken we hele grote zwaai bewegingen, net zo groot als ze golven op de zee. We proberen mee te gaan op het ritme van de muziek. Ook tekenen we met 1 kleurtje krijt, stift of pen; blauw. Hierbij luisteren we ook weer naar de muziek en maakt elk kind op zijn/haar eigen manier een storm op zee met allemaal verschillende soorten golven. Geweldig om te zien hoe vooral de wat oudere kinderen al richting het ritmisch tekenen gaan en echte lijnen trekken.

Hoge golven, windkracht 10
Storm op zee, storm op zee
Nergens is de zon te zien
Storm op zee, storm op zee
Maar voor ons is storm niet echt een reden tot paniek,
Want piraten worden van een storm op zee niet ziek!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet