Spetter spatter….. bij kindercentrum Kanjers

Spetter spatter….. bij kindercentrum Kanjers

Bij Kanjers spelen de kinderen met water. Waar komt water vandaan en wat kunnen wij er allemaal mee?

Wij zijn begonnen met het schoonmaken van het buitenspeelgoed. Samen pakken we een emmertje water, een klein beetje sop erbij en poetsen maar. Later maken we een waterbaan aan het hek. Bovenin de fles doen we het water en het stroomt zo naar beneden.

Dichtbij Kanjers is ook een sloot. Samen zijn we hierheen gewandeld. De sloot zag er best vies uit, met zand, blaadjes en takjes. Een sloot kan je ook zelf maken, dit doen wij in de zandbak. We graven een sloot en pakken zelf water bij de buitenkraan.

Ook ontdekken wij dat het water verdwijnt in de spons. Op water kan speelgoed ook drijven, of het zinkt naar de bodem. Zo proberen wij van alles uit en genieten de kinderen van het thema: ‘water’.

Dit vind je misschien ook interessant!

Proeverij bij de Bikkels

8 juni 2023
Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische...
Meer lezen?

Dansen bij de Banjers

2 juni 2023
De kinderen van de Banjers houden van dansen, hierdoor ontstaat er met regelmaat een spontane disco. Eén van de kinderen begint een liedje te zingen...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet