Sinterklaasperiode bij de Buurtkabouters

Sinterklaasperiode bij de Buurtkabouters

11 december 2023

De sinterklaasperiode is altijd een gezellige tijd. De groep van de Buurtkabouters wordt versierd, er zijn Pietenpakken om aan te trekken, nepkadootjes om in de schoorsteen te gooien en nog veel meer. De peuters mochten allemaal een oude gymschoen verven in vrolijke kleuren. Dat hadden ze nog nooit gedaan en vonden ze maar wat leuk. Het klittenband, de neus, de hak en soms ook de binnenkant werd met veel verf gekleurd. Toen ze droog waren, mochten ze één voor één hun schoen zetten, bij de schoorsteen. En de keer daarop, mochten ze bij binnenkomst, samen met papa of mama kijken wat er in hun schoen zat. De pepernoten vonden ze interessanter dan het kleine kadootje.

Pietengym is eigenlijk ook altijd een vast onderdeel in deze periode. In het speellokaal hadden we een parcours uitgezet waarbij ze konden klimmen, onderdoor kruipen, overheen klimmen, glijden, op de trampoline springen en tot slot een pakje in de schoorsteen gooien. De peuters hebben volop meegedaan en gingen met een Pietendiploma naar huis.

En dan is er nog het Sinterklaasfeest. De peuters mochten speculaas versieren, de baard van Sinterklaas maken met scheerschuim en een telspel met pepernoten doen. De pepernoten mochten ze daarna natuurlijk opeten. Ook hebben we gezellig aan tafel met elkaar de opgegeten en aan het einde van de ochtend kwamen de ouders meedoen. Met elkaar hebben we allerlei liedjes gezongen, spelletjes in de kring uitgebeeld en tot slot kregen ze hun kado. We hebben genoten van alle blije gezichtjes tijdens het uitpakken. Nu op naar de Kerst.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet