Sinterklaasfeest bij de Buurtkabouters

Sinterklaasfeest bij de Buurtkabouters

14 december 2021

Vanwege het grote aantal kinderen die bij peuteropvang de Buurtkabouters spelen, is het Sinterklaasfeest verdeeld over meerdere ochtenden gevierd. Zo kon iedere peuter erbij zijn. Door corona was er dit jaar helaas geen bezoek van de Sint en zijn Pieten.

Wel is er in het speellokaal Pietengym gedaan. Er is van alles geoefend: over daken lopen, onderdoor-, overheen en doorheen kruipen bij de gymtoestellen, springen in en op de schoorstenen en tot slot pakjes in een schoorsteen gooien. De peuters hebben allemaal een mooi Pietendiploma gekregen.

Ook hebben de peuters allemaal een grote speculaas versierd met verschillende lekkernijen. Smarties, mini-spekjes, mini-chocoladeballetjes en vruchtenhagelslag. Dit was erg klein allemaal, dus vroeg wel even de concentratie van de peuters. Sommigen hadden de tong uit de mond, zo druk waren ze er mee, maar een enkeling strooide er ineens een heleboel op, wat ook kan natuurlijk.

Natuurlijk is de speculaas ook opgegeten. De kasten gingen aan de kant en met z’n allen zaten de peuters aan lange tafels te smikkelen en te drinken. Er werden liedjes gezongen en ook nog liedjes uitgebeeld. En tot slot kregen ze allemaal een cadeautje bij het naar huis gaan. We hebben genoten van de blije gezichtjes.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet