Sensorisch spel bij de Boeffies

Sensorisch spel bij de Boeffies

12 december 2023

Bij de Boeffies (onderdeel van kindercentrum Kanjers) wisselen we elk thema de inhoud van de sensorische bakken. De gekleurde rijst is altijd het meest favoriet, dus die bieden we sowieso elk thema aan. Soms in één kleur, soms in verschillende kleuren. Wist je trouwens dat de gekleurde rijst heel simpel zelf te maken is? Wat witte rijst in een waterdicht zakje, een eetlepel azijn en een paar druppels voedingskleurstof in de gewenste kleur en kneden maar! We wisselen de andere materialen geregeld; de schepjes, maatbekertjes en onder andere houten figuren. Met Sinterklaas hadden we blauwe rijst gemaakt, de zee, met daarin de stoomboot en de peg-poppetjes. Met kerst kleuren we de rijst rood en groen. Super leuk ook dat de kinderen eigenlijk zelf al weten hoe we het moeten doen en wat we nodig hebben om de rijst een leuke kleur te geven.

Het doel van sensorisch spel is het prikkelen van de zintuigen en het uitdagen tot ontdekken. Sensorisch spel is spelen met materialen zonder vaste vorm, zoals: rijst, zand, klei, scheerschuim, modder, water, kralen, kikkererwten, verf en nog veel meer.

De jonge kinderen gebruiken hun zintuigen nog om de wereld om hen heen te begrijpen en tastbaar te maken. Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan en leert dat het ook vies kan en mag worden. Buiten spelen we ook vaak met water, zand en modder.

Wat een pret!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet