Rupsje Nooit Genoeg bij Boeffies

Rupsje Nooit Genoeg bij Boeffies

26 september 2023

Zo tussen de bestaande thema’s door, bereiden we ook weleens een thema voor aan de hand van een boek. Deze keer was dat het boek van Rupsje Nooit Genoeg. We halen daar zelf onze doelen uit. Omdat dit thema maar 3 weken duurt i.p.v. 6 weken zijn dat dus ook minder doelen.

Samen met de kinderen van Boeffies beginnen we het boek te lezen, gezellig samen op de grond. Je merkt dat je op deze manier al veel meer interactie hebt met de kinderen. Sommige kinderen kenden het boek al, voor sommige is het nieuw, de één blijft aandachtig luisteren, waar de ander al snel weer gaat spelen en vanuit de huishoek toch meeluistert.

Fantasiespel pakken we dan vaak als doel als we een boek-thema uitwerken. Zo beginnen we allemaal in een heel klein bolletje op de grond, als een eitje. De zon schijnt en we rekken ons uit, we zijn nu een klein rupsje. We zoeken de groenten en fruit erbij die de rups allemaal eet en “eten” dit samen op. Dan hebben we zo’n grote, volle, dikke buik dat we op een blaadje gaan slapen en een cocon worden. En dan…. Zijn we hele mooie grote vlinders gevonden! WOW! Wat fladderen we mooi rond.

We knutselen ook het proces van ei, rups, cocon en vlinder. We maken hier een puzzel van en met een magneetspel hengelen we rupsjes uit een appel. In de hal hebben we de ontdekbakken gevuld met rupsen, vlinders en voelmateriaal, waarmee de kinderen kunnen ontdekken.

Tot slot verven we een hele eierendoos en maken hier een prachtige gekleurde vlinderen van, deze hangen op de groep.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet