Paasfeest bij de Buurtkabouters

Paasfeest bij de Buurtkabouters

2 april 2021

De peuters van peuteropvang de Buurtkabouters hebben afgelopen week het paasfeest gevierd. Op de groep is een mooie paastak door de kinderen versierd, die staat te pronken op de ontdekkast.  Er zijn paashaasjes om mee te spelen, boekjes en kleurplaten. In de sensomotorische bak zitten kleine gekleurde kuikentjes die de peuters met pincetten tussen de raffia kunnen zoeken en in hetzelfde kleur ei kunnen stoppen.

De peuters maken zelf een paasbakje, om mee te nemen naar huis. Eerst verven ze een eierdoos in vrolijke kleuren. Dan plakken ze ogen, oren, neus en snorharen op de paashaas. Het is nog een heel werkje en heel geconcentreerd zijn ze hiermee bezig. Tot slot wordt het paasbakje gevuld met lekkere paasfiguurtjes en chocolaatjes.

Het paasfeest vieren we op meerdere dagen. We spelen het spel met de grote eieren met gekleurde stippen en een strik erop. Hierbij zingen we een liedje over de kleuren en mag ieder kind een gekleurd ei pakken. Er wordt een beschuitje met paashagelslag gegeten en dan is het tijd om de eieren te zoeken, die buiten verstopt zijn. Het waren gezellige feestjes.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet