Op de boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

Op de boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

20 juni 2023

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij begonnen aan ons nieuwe thema ‘Wie woont er op de boerderij?’. Tijdens de kring pakken wij het vertelmandje dat gevuld is met spullen die bij de boerderij horen. We bespreken een aantal boerderijdieren, mais en hooi. Alle kinderen mogen even voelen en ruiken. Onze zandtafel is nu gevuld met mais en hier wordt meteen al leuk mee gespeeld! Elke week zullen wij de maistafel uitbreidden met meerdere materialen. In de bouwhoek kunnen de kinderen met de boerderij en boerderijdieren spelen. Ook zitten er in de liedjeskoffer nieuwe liedjes over de boerderij.

In de tweede week van het thema hebben wij samen met de peuters een kippenhok gemaakt. Eerst wordt het kippenhok gevuld met stro, zodat de kippen lekker warm in het hok kunnen zitten. Daarna krijgen de kippen nog eten. De kippen staan nu in de bouwhoek en worden goed verzorgd door onze boeren en boerinnen. In de bouwhoek liggen overals en klompen zodat de kinderen zich kunnen verkleden als boer of boerin. Ook kunnen de kinderen binnen rondhuppen met de skippy-koe of het skippy-paard.

Een week later kwamen de kinderen vol verbazing naar ons toe want de kippen hadden eieren gelegd. Tijdens de ochtendkring hebben wij samen de eieren geteld en gevoeld. Zullen er ook kuikentjes uit komen? Net als in het boek Dottie’s eieren die wij op de groep lezen, we wachten het af!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet