Nationale voorleesdagen bij ’t Hummelhoekje

Nationale voorleesdagen bij ’t Hummelhoekje

27 januari 2022

Ieder jaar wordt er een boek geschreven voor peuters en staat centraal tijdens de nationale voorleesdagen. Dit keer het boek “Vos gaat een stukje rijden”. Vos rijdt met een rode loopauto over een hobbelpad, door plassen, moet over een berg en rijdt door een huis. Maar wat Vos niet weet is dat muis, vogel, kever, mol, slang, haas en het meisje stiekem met Vos meerijden.

Afgelopen week hebben alle peuters van ’t Hummelhoekje een vossenmasker gemaakt, zodat zij allemaal zelf een vos kunnen zijn. Het masker werd met trots gedragen tijdens het voorlezen en tijdens het spelen.

Wij zijn wezen wandelen met de grote rode kinderwagen. En deden precies wat vos ook deed! Lopen over een hobbelpad en botsen tegen een boom. Hoe leuk is het om een boekje na te spelen. De kinderen hadden veel plezier tijdens de wandeling en lieten vos alles zien wat wij tegen kwamen. Leuk om de kinderen met het thema bezig te zien zijn.

Na twee weken het boekje te hebben voorgelezen, kennen de meeste kinderen het boekje al goed. En vandaar dat wij ook een “mini” toneelstukje doen met Vos en al zijn vriendjes. Er zijn mutsen gemaakt van vos en al zijn vriendjes. Er is één vos, die zit voorin de rij. Als het verhaaltje verteld over de muis, dan gaat de muis stilletjes achter vos zitten, dit doen wij net zolang tot alle vriendjes achter vos zijn gekropen.

Wij gaan nog één week genieten van dit thema met onder andere het knutselen van een auto en uiteraard lezen wij het boekje nog meerdere keren voor!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet