Nationale voorleesdagen bij Kindercentrum Kanjers

Nationale voorleesdagen bij Kindercentrum Kanjers

25 januari 2021

Een beetje anders dan we gewend zijn begonnen deze week de nationale voorleesdagen. Normaal gesproken brengen de kinderen van kindercentrum Kanjers dan een bezoekje aan de bibliotheek, of komt er een mevrouw van de bibliotheek voorlezen bij ons op de locatie.

Gelukkig kon het boek dat centraal staat wel opgehaald worden, genaamd: “Coco kan het!” Coco is een vogeltje en durft niet alleen te vliegen. Wat als ze valt? Of als de kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen.

Een boek over doorzetten en niet opgeven, geloven in eigen kunnen en trots zijn als iets lukt. We lezen dit boek elke dag een keer voor, met op onze vinger het vingerpoppetje Coco. De kinderen kennen Coco al heel goed. Coco woont in een hele hoge boom.

Buiten zoeken de kinderen takjes: grote, dikke, lange en korte. Deze mogen ze in een grote homp natuurklei prikken. Zo maken ze hun eigen boom, voor Coco. Wat een prachtige kunstwerken zijn dit geworden zeg! De aankomende weken gaan we het boek nog verder uitwerken; zo gaan we nog voerhangers voor de vogeltjes maken en zelf een “Coco” knutselen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet