Modderweek bij de Boeffies

Modderweek bij de Boeffies

Buitenspelen vinden de Boeffies altijd leuk, maar met ‘modderweek’ is dat extra leuk! We hebben de ouders gevraagd om kleding mee te geven wat echt vies mag worden, omdat het misschien niet meer schoon te krijgen is.

Wat een feest al die modder, samen water en zand pakken. Voor modderdag hadden we ook zwartzand, dat maakt toch weer andere modder dan het zandbakzand. Door met de modder te spelen ervaren de kinderen de zintuigen. Ook daagt het spelen met modder uit tot bewegen. Ze lopen met de emmers modder, halen water, scheppen de modder in de emmer. Ze zoeken naar de stenen die in de modder zijn verstopt.

We gaan met de voeten in de modder, sommige kinderen vinden dat wel een beetje spannend maar samen met de leidster in de modder dat durven ze wel. We kijken samen naar de voetafdrukken in de modder en als we over de tegels lopen. Ook spelen ze met de varkentjes in de modder. De tractor rijdt ook door de modder, zodat we de bandensporen kunnen zien.

Kinderen genieten van het smeren en vies worden. De gezichten zitten onder de modder, de kleren zijn vies, een lach op het gezicht. Het is een geslaagde ‘modderweek’.

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet