Modderdag bij de Buurtkabouters

Modderdag bij de Buurtkabouters

1 juli 2022

Woensdag 29 juni was de landelijke “Modderdag” en bij de Buurtkabouters  is ook volop met zand en water gespeeld. Bij ons verfbord kon met de handen een moddertekening gemaakt worden, de varkens werden flink door de modder gerold, de vrachtauto’s konden moeilijk door de modder rijden en vooral het zoeken naar de schat was favoriet. In een bak zaten schelpen in de modder verstopt. Steeds weer werden deze er allemaal uit gehaald en er weer ingedaan, zodat opnieuw gezocht kon worden. We hadden een emmer met schoon water klaar staan en de peuters wasten zelf hun armen schoon om daarnaar weer gelijk in de modder te graaien naar de schelpen.

De bakken in de zandwatertafel waren ook gevuld met water en hier werd mee gespeeld met spullen uit de keuken. Roeren, scheppen in pannen en kopjes/bekertjes enz.
Onze nieuwe waterbaan is echt een succes. Water met gietertjes in de trechters gooien en dan gaat het door de flexibele buizen er aan de onderkant weer uit. Wat een plezier en hebben ze gehad en vies worden mag natuurlijk!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet